scattered clouds
11°C
24.04.2024.
Beograd
eur
117.1643
usd
109.4482
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

NAJLEPŠA KREM ČORBA OD KARFIOLA: Smanjuje upale, čuva zdravlje krvnih sudova, a jednostavno se priprema (RECEPT)

29.11.2022. 08:38
Piše:
Srbija Danas
bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic
Ukoliko ovo povrće nije često na vašoj trpezi, krajnje je vreme da to promenite.

Karfiol pruža mnogo mogućnosti za improvizaciju u kulinarstvu. Možete ga pripremiti na mnogo načina, a on će vašem organizmu obezbediti mnogo korisnih sastojaka.

ŽENE ODUŠEVLJENE! Holivudska diva podelila recept za DOMAĆU MASKU ZA LICE od 4 prejeftina sastojka

ŽENE ODUŠEVLJENE! Holivudska diva podelila recept za DOMAĆU MASKU ZA LICE od 4 prejeftina sastojka

PUNA ČOKOLADE - Napravite ŠTRUDLU po bakinom receptu, dekorativna i preukusna poslastica (VIDEO)

PUNA ČOKOLADE - Napravite ŠTRUDLU po bakinom receptu, dekorativna i preukusna poslastica (VIDEO)

Potrebno je:

  • 1 manji praziluk
  • 1 manji karfiol
  • 3 čena belog luka
  • ulje
  • suvi začin, so
  • peršunov list
  • kockice prepečenog hleba (po želji)

Priprema:

Iseckati na krugove praziluk i propržiti na ulju, pa dodati cvetove karfiola i malo propržiti.

Dodati 1 kašičicu suvog začina i naliti 1,5 -2 l vode i pustiti da se skuva oko 20 minuta. 

bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Pred kraj dodati sečen na pola beli luk. Kuvati 2-3  pa blenderom izblendati. Po želji još posoliti i dodati seckani peršun. 

Kriške hleba premzati malo maslinovim uljem posuti origanom i prepeći u rerni ili najbrže prepeći u tostu da budu reš. Iseći na kockice (krutone) i  slučiti uz čorbicu.

 

Piše:
Srbija Danas
29.11.2022. 08:38