Rascvetane kiflice rolnice prema bakinom receptu mogu se jesti tople ili hladne, kao zakuska ili užina, posluženje ili brzi zalogaj koji nosite sa sobom na put. Svaka žena u knjizi recepata ima posebno mesto za kiflice sa sirom, jer je za njih vezuju uspomene i lepi trenuci provedeni sa najbližima.
Ne zna se da li je ovo pecivo lepše na oko ili na ukus. Vrlo su jednostavne za pripremu, a oduševiće svakoga.
Potrebno je:
Priprema:
U vanglu staviti kvasac, sećer i malo mleka, pa izmesati u testo i ostaviti da kvasac nadođe. Dodati ostatak mleka, pavlaku, ulje, brašno i so i zamesiti glatko testo. Testo treba biti srednje tvrdo. Pokriti krpom da odmori oko pola sata.
Obradite testo rukama i podelite na manje loptice, malo izmesiti, pa staviti na kraj i pokriti da odmore oko 15 minuta. Sir i maslac ili margarin dobro izjednačiti. Svaku lopticu razviti na stolu što tanje u pravougaonik, pa je premazati sirom i maslacom. Uviti u rolat i ređati u pleh.
Svaki rolat oštrim nožem iseći na koso gore-dole kao kiflice. Ostavit da porastu, pa premazati žumancetom i posuto susamom. Peći na 220 stepeni C oko 30 minuta.