ODMAH PRESTANITE! SRBI ovo stalno DORUČKUJU, a izaziva UPALE i zdravstvene probleme - žene u POSEBNOJ opasnosti
Nalazi u skoro svakom frižideru i gotovo je nemoguće pronaći hranu koja ga u sebi ne sadrži.
Margarin je namirnica koja se nalazi u skoro svakom frižideru i gotovo je nemoguće pronaći hranu koja ga u sebi ne sadrži. Nalazi se u raznim pecivima, pitama, kolačima, grickalicama, čokoladama i skoro svim slatkišima. Uprkos tome, sve veći broj istraživanja govori o tome kako je margarin potpuno neprirodan proizvod prepun opasnih sastojaka koji mogu biti višestruko štetni po ljudsko zdravlje.
PAZITE DA SE NE OTRUJETE! Nutricionista za SD otkriva koliko dugo smete da jedete jaja posle Uskrsa - VIŠE OD OVOLIKO NE SMETE POJESTI TOKOM DANA
VITALNIJA OD DUPLO MLAĐIH ŽENA: Baka (75) ima RECEPT koji obara PRITISAK I ŠEĆER za sekund - OVO SU SASTOJCI
Margarin je nastao početkom dvadesetog veka kao jeftina zamena za maslac, a sam proces pravljenja obuhvata nekoliko faza počev od štetnih sastojaka preko jednako štetnih hemijskih procesa. Biljne masti iz margarina dobijaju se iz soje, palme, kukuruza, repice, semenki pamuka i veruje se da neka od ovih ulja uopšte ne pogoduju ljudskom organizmu, a ona se procesom hidrogenizacije pretvaraju u margarin. U procesu hidrogenizacije, procesu menjanja ulja u čvrst oblik, nastaju trans-masti za koje je dokazano da su štetne po zdravlje i koje povećavaju rizik od dijabetesa, insulinske rezistencije i neplodnosti.
Takođe, ostaci opasnih hemikalija poput acetona, metanola, PHA poliaromatičnih ugljovodonika i fosforne kiseline mogu se naći u margarinu i loše uticati na održavanje zdravstvenog balansa. Pored toga, margarin se sastoji od biljnih ulja u kojima prevladava omega-6, što doprinosi prekomernom unosu omege-6 u odnosu na omegu-3 i ova neravnoteža može izazvati upalne procese u telu tako da je uzrok i mnogih hroničnih bolesti.
Studija objavljena u "Američkom žurnalu kliničkog nutricionizma" pokazala je da trans masti naročito izazivaju upalne procese kod žena, bez obzira na njihovu starost.
U većem riziku su bile žene sa višim indeksom telesne mase, ali su sve učesnice imale povećan rizik od upalnih procesa.