Sreda 06. dec 2023.
napitak

OPORAVLJA JETRU OD TOKSINA! Napitak koji reguliše PREKOMERNO ZNOJENJE i gubitak energije, pomaže da očistite telo

Foto: Instagram printscreen/lijiwellness
Najbolje je piti ga ujutru pre doručka!

Jetra je najvažniji organ za detoksikaciju u našem organizmu. Predstavlja filter koji čisti telo od toksina, a kada ne funkcioniše pravilno, štetne materije počinju da se nakupljaju u telu. Zato je važno da pivremenoi smai očistimo telo i pružimo jetri detoksikaciju, potrebnu za zdravlje i dugovečnost.

Koji simptomi pokazuju da je vašoj jetri potrebna detoksikaciju?

Postoji čitav niz znakova, ali to mogu biti nadimanje i gasoci, zatvor, gorušica ili refluks kiseline, anksioznost, teško gubljenje težine, hronični umor, nedostatak energije, prekomerno znojenje itd. Ukoliko je jetra ugrožena, moguće je da će se i drugi organi u telu, posebno organi za varenje, "pobuniti" i davati određene znakove. Zato je važno da usled bilo kakve tegobe odete kod lekara i proverite svoje zdravlje

U nedelju je CRVENO SLOVO! Na OGNJENU MARIJU ništa ne radite, a ako se ovo dogodi, TO JE LOŠ ZNAK

U nedelju je CRVENO SLOVO! Na OGNJENU MARIJU ništa ne radite, a ako se ovo dogodi, TO JE LOŠ ZNAK

"Magarče, ko te naučio da se tako ulazi u manastir!" Svešteniku ODRŽANA LEKCIJA na OSTROGU - Ovu GREŠKU SVI PRAVE

"Magarče, ko te naučio da se tako ulazi u manastir!" Svešteniku ODRŽANA LEKCIJA na OSTROGU - Ovu GREŠKU SVI PRAVE

Uobičajeni uzroci oštećenja jetre su konzumiranje prerađene hrane (posebno hidrogenizovanih ulja i rafinisanog šećera), konzumiranje alkohola, autoimune bolesti, uzimanje određenih lekova, neunošenje odgovarajućih hranljivih materija iz hrane (neuhranjenost) i još drugih faktora.

Postoje jednostavne navike u ishrani koje se preporučuju prilikom čišćenja jetre, poput konzumiranje čaja od maslačka, uzimanje veće količine vode, konzumuiranje nemasne hrane kao što je povrće skuvano na pari, izbegavanje alkohola, šećera i brze hrane.

maslačak
Foto: Profimedia

Donosimo vam recept za napitak od peršuna koji čisti jetru - možete ga lako sami napraviti kod kuće, a pomoći će vam da izbacite iz tela ono što je nepotrebno i loše po zdravlje.

NAPITAK OD PERŠUNA ZA ČIŠĆENJE JETRE OD TOKSINA

Sastojci:

  • 3 kašike organskog peršuna
  • 1/2 organskog krastavca
  • 1/2 limuna (oljuštenog i očišćenog od semenki)
  • med
  • 1/2 banane

limun
limun
Foto: Profimedia

Priprema: Sve sastojke ubacite u blender i mutite dok ne dobijete jedinstvenu smesu. Ukoliko želite da napitak bude ređi, možete mu dodati kokosovu vodu ili kokosovo i bademovo mleko.

Peršun je prirodni diuretik, biljka puna vitamina i minerala koja se vekovima koristi u narodnoj medicini. U kombinaciji sa drugim navedenim sastojcima u ovom napitku, peršun može biti sjajan pomagač za čišćenje jetre. Isprobajte recept, popijte ga ujutru na prazan stoma i uživajte u blagodetima.

 

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
4 Beograd