Skip to main content
devojka sluša muziku

OPUŠTANJE U KADI: Kada vidite koliko kalorija sagoreva, češće ćete ga primenjivati

Foto: Profimedia
Topla voda opušta.

Naučnici sa engleskog Univerziteta mtestirali su 14 muškaraca na način da su morali da voze bicikl jedan sat, nakon čega bi sat vremena ležali u kadi sa vodom temperature 40 stepeni.

HIPOTIREOZA - Odsustvo efekta hormona ŠTITNE ŽLEZDE na ćelije organizma! Evo kako se LEČI

Dobra vest za sve one koji vole da se izležavaju u kadi. Topla voda i opuštanje mogu vašem zdravlju doprineti baš isto kao i 30-minutna šetnja.

Naučnici sa univerziteta Loughborough testirali su 14 muškaraca na način da su morali da voze bicikl jedan sat, nakon čega bi sat vremena ležali u kadi s vodom temperature 40 stepeni.

momak u kadi čita knjigu
Foto: Profimedia

Iako je vožnja biciklom potrošila više kalorija, opuštanje u kadi je takođe otopilo kalorije i to količinu koja bi se izgubila 30-minutnom šetnjom, zbog povećanja telesne temperature.

BUDITE OPREZNI: Od dugog sedenja ispred TV-a možete da dobijete tromb!

Ispitanicima se kroz 24 sata merila količina šećera u krvi, a rezultat je pokazao nižu količinu nakon kupanja, nego nakon vožnje bicikla.

Imate krvnu grupu A? Masno ne smete da jedete, evo i zbog čega!

Prema istraživanju, "pasivno zagrejavanje" smanjuje upalu, pa se koristi kao medicinski tretman u Finskoj, a u časopisu JAMA Internal Medicine navodi se da provođenje vremena u sauni pomaže u prevenciji kardiovaskularnih bolesti.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd