clear sky
25°C
19.05.2024.
Beograd
eur
117.105
usd
107.8514
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

OSTALO VAM JE HRANE POSLE PRAZNIKA? Evo koliko DUGO je možete KONZUMIRATI

07.01.2022. 19:29
Piše:
Srbija Danas
hrana
hrana / Izvor: Foto: Profimedia

Evo koliko dugo može trajati.

Postavlja se pitanje koliko dugo smemo da jedemo ovu hranu.

Jela sa ribom su izuzetno kvarljiva, bezbedna su za jelo samo dva dana. Obavezno je držanje u frižideru, na temperaturi manjoj od 8 stepeni.

Jela od povrća po pravilu se podgrevaju samo jednom i to obavezno na visokoj temperaturi. Za supe, čorbe i čorbasta variva najbolje je da proključaju. Spanać i pečurke nemojte podgrevati, možete ih poslužiti hladne u roku od dva dana.

NIKAKO NE SMETE DA JE BACITE: Evo šta treba da uradite sa BOŽIĆNOM PŠENICOM ako želite da vam godina bude plodna i berićetna

NIKAKO NE SMETE DA JE BACITE: Evo šta treba da uradite sa BOŽIĆNOM PŠENICOM ako želite da vam godina bude plodna i berićetna

PRELEPI CVETOVI, SIMBOLIKA I LEGENDA: Znate li zbog čega je BOŽIĆNA ZVEZDA jedan od najlepših poklona ženi?

PRELEPI CVETOVI, SIMBOLIKA I LEGENDA: Znate li zbog čega je BOŽIĆNA ZVEZDA jedan od najlepših poklona ženi?

Jela sa mesom imaju nešto duži rok trajanja, pa ih možete jesti i do pet dana. Takođe se moraju čuvati na hladnom, na manje od 8 stepeni, a treba ih rashladiti odmah po konzumaciji. Dakle, ne ostavljajte ovale sa pečenjem na trpezi, već komade odmah posle ručka prepakujte u čiste posude, zatvorite i odložite u frižider. Ako je jelo pripremljeno sa mesom u sosu, opasnost od kvarenja je veća, pa se potrudite da se ovakva hrana potroši za najviše tri dana.

ručak
ručak / Izvor: Profimedia

Ruska i francuska salata kvarljive su zbog jaja, krompira i majoneza pa bi trebalo da stoje na veoma niskoj temperaturi (do 4 stepena), a rok trajanja je tri dana.

Kolači imaju rok trajanja od četiri dana (ako su puni krema, naročito na bazi jaja) pa sve do dvadesetak dana (ako su suvi poput lincer keksa ili vanilica).

Kuvana jaja takođe obavezno držite u frižideru a ne u korpici na stolu. Ako se tako čuvaju, jaja imaju rok trajanja šest dana.