clear sky
15°C
20.04.2024.
Beograd
eur
117.1474
usd
110.1009
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

OVO JE NAJZDRAVIJI RUČAK NA SVETU: Ukusan, brzo se sprema, a topi kilograme! (RECEPT)

11.08.2022. 09:23
Piše:
Srbija Danas
ručak
ručak / Izvor: Foto: Shutterstock
Ako tražite nešto ukusno, a da se brzo sprema imamo sjajnu ideju

Ovaj ručak je pun vitamina i minerala, ali i vrlo ukusan. Odlična je ideja za sve one koji žele da izgube koji kilogram ili jednostavno da se hrane zdravo. Braon pirinač koji je glavni sastojak ovog obroka obiluje manganom, selenom i vlaknima. Hrana bogata vlaknima duže održava osećaj sitosti, pa se zato preporučuje osobama koje žele da izgube višak kilograma.

OVAJ RUČAK OD TIKVICA JE ZVEZDA LETA: Sastojci koji će oduševiti i mlade i stare- obavezno probajte (RECEPT)

OVAJ RUČAK OD TIKVICA JE ZVEZDA LETA: Sastojci koji će oduševiti i mlade i stare- obavezno probajte (RECEPT)

NAJSLAĐI ČOKO DESERT KOJI NASTAJE ZA MANJE OD 30 MINUTA! Topi se u ustima i sprema očas posla (VIDEO, RECEPT)

NAJSLAĐI ČOKO DESERT KOJI NASTAJE ZA MANJE OD 30 MINUTA! Topi se u ustima i sprema očas posla (VIDEO, RECEPT)

Pored toga što je bogat vlaknima, integralni pirinač, postepeno ispušta šećer u krvotok, a visok sadržaj magnezijuma pomaže u regulisanju nivoa šećera u krvi.

Sastojci:

  • 100 gr integralnog pirinča
  • 50 gr belog mesa
  • 1 paprika
  • 1 šargarepa
  • Pola glavice crnog luka
  • 1 krompir
  • 1 tikvica
  • Ulje
  • So
  • Buber

ručak
ručak / Izvor: Foto: Shutterstock

Priprema:

Povrće i belo meso iseckajte na kockice i propržite na malo ulja.

U šerpu stvite pirinač, prelijte vodom i kuvajte na tihoj vatri. Kad pirinač počne da bubri, dodajte povrće koje ste pripremili i meso i kuvajte dok pirinač ne omekša. Po želji posolite i pobiberite.

Prijatno!

 

Piše:
Srbija Danas
11.08.2022. 09:23