Skip to main content
mršavljenje

PIJE SE UJUTRU: Čaj koji TOPI MAST sa STOMAKA, butina i zadnjice, idealan za detoks i dijetu

Foto: Profimedia
Sastojci koji ubrzavaju metabolizam i podstiču izbacivanje toksina i tečnosti

Ovaj čaj je veoma zdrav, odlično sagoreva masne naslage sa stomaka, butina i zadnjice i ubrzava metabolizam. Zahvaljujući sastojcima – zelenom čaju, lvorovom listu i cimetu, veoma je delotvoran.

Zeleni čaj se u Kini već vekovima koristi u lečenju različitih zdravstvenih problema. Razlog zašto je zeleni čaj dobar kod gubljenja viška kilograma je zato što je bogat katehinima za koje se smatra da su zaslužni za sagorevanje masnih naslaga. Takođe, on ima veliku količinu materije koja se zove EGCG (epigalokatehin galat), koja ubrzava metabolizam i posebno daje rezultate onda kada vežbate.

čaj
čaj
Foto: Profimedia
NE POSTOJI ZDRAVIJA: Biljka koja je JAČA i od BELOG LUKA, pomaže kod bronhitisa, ČISTI PLUĆA I krvne sudove

NE POSTOJI ZDRAVIJA: Biljka koja je JAČA i od BELOG LUKA, pomaže kod bronhitisa, ČISTI PLUĆA I krvne sudove

RECEPT LEPE BRENE: Evo kako da se ODMORITE za samo 15 MINUTA, godinama koristi ovu tehniku

RECEPT LEPE BRENE: Evo kako da se ODMORITE za samo 15 MINUTA, godinama koristi ovu tehniku

Sa druge strane, cimet takođe pomaže u sagorevanju masnih naslaga i veoma je zdrav. Cimet pretvara glukozu u energiju, a ne u masnoću. Uz to, spušta nivo šećera u krvi I utiče pozitivno na rad našeg metabolizma. Lovorov list takođe ubrzava metabolizam, dobar je za probavu, smanjuje stres I anksioznost koji utiču na pojavu viška kilograma.

Kombinacija ova 3 sastojka je dobitna za brzo mršavljenje, ali se podrazumeva da pored čaja vaša ishrana treba da bude izbalansirana I da budete vizički aktivni.

Da bi napravili čaj, potrebno vam je:

  • ravna supena kašika zelenog čaja
  • 1 štapić cimeta
  • 3 lovorova lista
  • 800 ml vode

Priprema i konzumiranje:

Prokuvajte vodu i sklonite sa šporeta. Dodajte cimet, lovorov list i zeleni čaj. Ostavite da odstoji 15 minuta, a zatim procedite.

Potrebno je konzumirati 3 šolje čaja dnevno. Rano ujutru, čim ustanete, na prazan stomak popijte prvu šolju. Drugu šolju popijte odmah posle doručka, a treću, uveče neposredno pre spavanja.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd