Domaća voćna pita je brza poslastica koju su naše bake spremale očas posla. Dovoljno je bilo da se pokupi nešto voća, umesi testo za kore koje se razvije oklagijom i eto pite pune ukusnog voća!
Ovaj recept je još i lakši, ne morate da mesite kore, biće odlične i one kupljene. Oduseviće vas kombinacija dinje i cimeta u hrskavoj kori, sigurni smo u to.
Potrebno je:
Priprema:
Fil: Umutiti jaja sa šećerom, a onda dodati griz, jogurt i prašak za pecivo. U smesnu na kraju dodati oprano suvo groždje koje ste prethodno potopili u rum.
Prvu koru premazati uljem, pa staviti drugu odozgo i premazati obilno filom. Pri dnu staviti poredjane kriške dinje, uviti u rolat i ređati u podmazan pleh. Ako ostane fila premazati i odozgo kore. Peći na 200 stepeni C oko 40 minuta.
Uživajte u bakinom receptu!