Ponedeljak 04. mar 2024.
bakina kuhinja

Vraća u detinjstvo! Verovatno najbolji recept za PITU SA JABUKAMA - Baka Jela otkriva tajni sastojak

Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic
Baka Jela savetuje kako da spremite odličnu jabukovaču

Ovo je verovatno najbolji recept za pitu sa jabukama, a toliko je jednostavan i brz. Kako je ovo možda i najpoznatija srpska slatka pita, oduševićete sve - od 7 do 77 godina! 

Kada kažemo GRČKA pomislimo GIROS! Ne morate da čekate godinu da biste ga jeli, baka Jela donosi SAVRŠEN RECEPT za PILEĆU verziju

Kada kažemo GRČKA pomislimo GIROS! Ne morate da čekate godinu da biste ga jeli, baka Jela donosi SAVRŠEN RECEPT za PILEĆU verziju

OPREZ! Naučnici UPOZORAVAJU na plastične POSUDE u kojima mnogi čuvaju hranu, sadrže opasan sastojak

OPREZ! Naučnici UPOZORAVAJU na plastične POSUDE u kojima mnogi čuvaju hranu, sadrže opasan sastojak

Potrebno je:

  • 1/2 kg. gotovih kora
  • 1 čaša od jogurta griza
  • 200 gr šećera
  • 1 čaša jogurta
  • 3 jaja
  • 700 gr rendanih jabuka
  • 1/2 kesice cimeta
  • 1 vanilin šećer
  • 1/2 praška za pecivo ulje

Priprema:

Umutiti jaja sa 100 gr šećera, dodati griz, jogurt, 1/2 šoljice ulja, vanilin šećer i pola peciva. Sve dobro izjednačiti. Jabuke izrendati, pa u njih dodati ostatak šećera, cimet i lepo izmešati. Raširiti prvu koru na radnu površinu, pa je namazati sa filom. Prebaciti drugu koru preko nje, pa i nju premazati, tako uraditi i sa trećom korom. Preko treće kore razbacajte rendane jabule, savite krajeve i polako urolujte u rolnicu. Prebacite u pleh koji ste obložili pah papirom za pečenje. Peći 35- 40 min na 180 stepeni C da lepo porumeni. Pečenu pitu ukoliko želite pospite prah šećerom zamirisanom vanilom. Sladite se dragi moji! 

 

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd