clear sky
24°C
20.05.2024.
Beograd
eur
117.1131
usd
107.611
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

PITU SA JABUKAMA svi vole! Ispecite je po BAKINOM RECEPTU i nećete omašiti - topi se u ustima

29.11.2023. 07:44
Piše:
Srbija Danas
pita sa jabukama
pita sa jabukama / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

Pita od jabuka je klasični desert koji oduševljava svojom jednostavnošću i neodoljivim ukusom. Ova sočna poslastica, sa hrskavim korama i mirisnim punjenjem od jabuka, često se priprema u mnogim domaćinstvima širom sveta. Evo jednog od recepta i nekoliko saveta kako napraviti savršenu pitu od jabuka.

Poslastica od kora i jabuka predstavlja savršenu kombinaciju hrskavosti kora i sočnosti jabuka. Ovaj recept je jednostavan, ali izuzetno ukusan, savršen za sve ljubitelje slatkiša.

Jabuke su pune vitamina, minerala i antioksidanasa, što ih čini idealnim sastojkom za zdrav dezert.

Semenke odlične ZA DIJABETIČARE - Moćne i DELOTVORNE protiv ZAPALJENJA, smanjunju RIZIK od srčanih oboljenjasemenke, činija

Semenke odlične ZA DIJABETIČARE - Moćne i DELOTVORNE protiv ZAPALJENJA, smanjunju RIZIK od srčanih oboljenja

UKUSNA, a ČISTI ORGANIZAM! U doba virusa i gripova bakina ČORBA od POVRĆA je odličan izbor - NISKOKALORIČNA, a VITAMINSKA BOMBAčorba

UKUSNA, a ČISTI ORGANIZAM! U doba virusa i gripova bakina ČORBA od POVRĆA je odličan izbor - NISKOKALORIČNA, a VITAMINSKA BOMBA

Potrebno je:

  • 500 gr gotovih tankih kora za baklavu
  • 1 kg jabuka
  • 4 kašike griza
  • 2 kašike šećera
  • malo cimeta
  • ulje

Za preliv:

  • 1 šolja od 200 gr šećera
  • 1 šolja vode
  • 1 vanilin šećer
  • limun

Priprema:

Jabuke izrendati, a onda dodati šećer, cimet, griz i malo ulja. Koru raširiti na sto i četkicom premazati sa uljem. Dodati drugu, pa treću koru premazati.

U dno staviti 3 kašike jabuka i rasporediti po dužini. Urolati i ređati u podmazan peleh. Iseći na manje rolate i premazati uljem.

Peći na 200 stepeni C oko 40 minuta da porumeni. U šerpu sipati šećer, dodati vodu i kolutove limuna, kuvati 3.4 minuta. Pred kraj dodati i vanilin šećer i ohladiti. Peđčenu pitu preliti i ohlađenu služiti.