PITA SA SPANAĆEM I SIROM: Praktičan, jednostavan i brz recept sa DOMAĆIM KORAMA (RECEPT)

15.04.2022. 08:14
Piše:
Srbija Danas
pita / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic
Praktičan, jednostavan i brz recept za laganu pitu očaravajućeg ukusa

Kad nemate dovoljno vremena da napravite domaće kore za pitu ili imate najavljene goste, evo odlične pite sa nadevom od spanaća i sira.

Praktičan, jednostavan i brz recept za laganu pitu očaravajućeg ukusa. Mekana i sočna, idealna za mlade domaćice i početnike koji nemaju iskustvo za razvlačenjem domaćih kora. Poslužiti je možete uz jogurt ili kiselo mleko.

OVO JE NJIHOV TRIK ZA RAVAN STOMAK: Jelena Karleuša, Nataša Bekvalac i Elena Kitić praktikuju ISTU STVAR

OVO JE NJIHOV TRIK ZA RAVAN STOMAK: Jelena Karleuša, Nataša Bekvalac i Elena Kitić praktikuju ISTU STVAR

MA KAKVA DIJETA! Glumica ZAPALILA mreže, pokazala kako se DETOKSIKUJE, koža joj BLISTA, nema GRAM viška (VIDEO)

MA KAKVA DIJETA! Glumica ZAPALILA mreže, pokazala kako se DETOKSIKUJE, koža joj BLISTA, nema GRAM viška (VIDEO)

Potrebno je:

  • 400 gr brašna
  • malo soli
  • 250 ml mlake vode
  • 1 kašika jabukovog sirćeta
  • 200 gr sira
  • 5 briketa smrznutog spanaća
  • maslinovo ulje

Priprema:

U vanglu sipati brašno, dodati so,  sirće,  mlaku voda i zamesiti mekše testo. Testo mesiti 10 minuta da bude glatko. 

Podeliti na tri dela i obraditi rikama u loptice. U tepsiju staviti malo maslinovog ulja (oko 4-5 kašika) pa  staviti loptice u tepsiju i pritisnuti rukama.

Pokriti folijom i ostaviti 20 minuta da testo odmori i otpusti se. Sto premazati maslinovim uljem pa na sredinu spustiti prvu loptu od testa. 

pita / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Rukama polako razvalačiti testo najpre od sredine, a zatim krajeve. Testo se veoma lako razvlači kao žvaka, bez straha to radite. 

Testo mora biti prozirno. Još ga malo poprskati uljem. Sir izgnječiti. U malo ulja ubaciti brikete smrznutog spanaća, staviti na ringlu i na tihoj vatri odmrznuti pa izmešati sa sirom.

Razvučenom testu pokidati ivice, pa na dno staviti trećinu sira i spanaća celom širinom. Prekriti ivice sa strane pa polako uviti  u rolnicu. Staviti u podmazan pleh, pa rolnicom - Po želji se može poseći na manje rolate. Premazati ćetkicom, posuti semenkama i peći odmah na 220 stepeni C oko 30 minuta da zarumeni. Pokriti krpom 10 minuta pa služiti.

 

Piše:
Srbija Danas
15.04.2022. 08:14
Pogledajte više