broken clouds
12°C
19.04.2024.
Beograd
eur
117.1484
usd
109.6792
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

UKUSNA, DEKORATIVNA POGAČA - Napravite po bakinom receptu savršeno pecivo, zamirisaće cela kuća (VIDEO)

21.10.2022. 08:30
Piše:
Srbija Danas
pogača
pogača / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic
Brzo se sprema!

Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za savešenu, ukusnu i dekorativnu pogaču.

Potrebno je:

  • 400 ml mleka
  • 20 gr kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • malo soli
  • 600-650 gr brašna
  • 30 ml maslinovog ulja
Blizanac da ČUVA ZDRAVLJE, nova LJUBAV na POMOLU za slobodne RIBE - Horoskop za PETAK je pred nama

Blizanac da ČUVA ZDRAVLJE, nova LJUBAV na POMOLU za slobodne RIBE - Horoskop za PETAK je pred nama

Mnogo je JAČI OD KAFE: Ovaj napitak ELIMINIŠE ZATVOR, čisti organizam i savršeno PODRŽAVA efekte DIJETE

Mnogo je JAČI OD KAFE: Ovaj napitak ELIMINIŠE ZATVOR, čisti organizam i savršeno PODRŽAVA efekte DIJETE

Priprema:

Rastopiti kvasac u malo mlakog mleka dodati šećer pa kad zapeni dodati ostatak mleka brašno ulje so i zamesiti mekše testo.  Mesiti da bude glatko pa ga ostaviti da odmori na toplom 30 minuta. 

Istresti na sto razviti u pravougaonik 2 cm premazati maslinovim uljem  i iseći na trake za 2 prsta . Uviti svaku traku kao puža i redjati u podmazan pleh.  Ostaviti da poraste i premazati žumancetom i posuti susamom. Peći na 180 stepeni C oko 40 minuta. 

Ohladjenu služiti. Kao pena... Vrhunska!

 

Piše:
Srbija Danas
21.10.2022. 08:30