few clouds
15°C
17.05.2024.
Beograd
eur
117.105
usd
107.8514
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Recept za posnu ČORBU NA VODI sa Svete Gore - Predlog za današnji ručak i idealna kombinacija povrća i začina

03.05.2024. 12:20
Piše:
Srbija Danas
ručak
ručak / Izvor: Foto: Instagram printscreen/_orthodoxie_

Ukoliko još uvek niste napravili ručak za danas, predlažemo vam recept za čorbu od spanaća, mladog luka i sveže paprike.

Danas je Veliki petak i posti se na vodi. Zato vam predstavljamo veoma zanimljiv recept za čorbu od povrća koja se brzo priprema, a po receptu je koji je sa Svete Gore.

Uživajte u divnom povrću i jelu koje detoksikuje i osvežava. Potrudite se da ovakvo jelo imate što češće na meniju. 

Prelepa Vaskršnja posna čorba, idealna za post na vodi.

Sastojci/Količina:  

  • voda    1,5 l
    paradajz sok    1 l
    posne kocke za supu    4
    biber po ukusu
    spanać  1 kg
    celer 1 kg
    mladi crni luk 6
    sveža paprika

Recept:

Celer isecite na kocke. Crni luk isecite na kolutove i beli i zeleni deo. U lonac od minimum 5 litara sipajte vodu, dodajte paradajz sok, celer, luk i posne kocke za supu. Pustite 15 minuta na jakoj vatri da vam vri. Potom smanjite i pustite tako 20 minuta da krčka.

Dodajte očišćen spanać i sitno seckani beli luk. Dodajte i seckane dve sveže paprike, može i iz zamrzivača.

Pustite da se krčka još oko 25 minuta. Po potrebi dodajte malo bibera. I eto veoma zdrava čorba kojoj nećete odoleti jer je ukus fenomenalan. Možete dodati i malo ljute paprike.

 Prijatno.