Posna MOSKVA ŠNIT TORTA - Savršenstvo ukusa, možete je sa ponosom izneti pred goste za vreme posta
Evo kako da napravite ovu popularnu poslasticu bez namirnica životinjskog porekla.
Predlažemo vam recept za posnu moskva šnit tortu. Evo šta vam je potrebno od sastojaka i kako se pravi.
Sastojci za jednu koru:
- 2 male šoljice (od 7dl) šećera
- 2 šoljice kisele vode
- 1 šoljica ulja
- 1 kašika meda
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 kašike kakaa
- 5 kašika mlevenih oraha
- 250 g brasna
Fil I:
- 1,3l soka od ananasa
- 250 g pudinga od vanile
- 10 kašika šećera
- 2 dl soka od ananasa iz konzerve
- 250 g margarina
- 150 g prah šećera
Fil II:
500 ml posne slatke pavlake
Još je potrebno:
- 300 g višanja
- 1 konzerva ananasa
Sve sastojke za koru izmešati kašikom i smesu izliti u podmazan i brašnom posut pleh, pa peći koru na 200 stepeni 20 minuta (pleh 23x33).Na isti nacin napraviti jos jednu koru.Kad se kore ohlade preseci ih na pola da se dobiju ukupno 4 kore.
Za fil I staviti sok sa šećerom da provri, a puding razmutiti sa sokom iz konzerve, pa skuvati fil. Kad se ohladi sjediniti ga sa prethodno izmućenim margarinom i prah šećerom. Za fil II izmutiti slatku pavlaku.
Višnje staviti u cediljku da se ocede.
Prvu koru poprskati sa sokom koje su pustile višnje, premazati fil I, poređati ananas, pa premazati slatku pavlaku. Staviti drugu koru, poprskati je, fil I, poređati sve višnje, slatka pavlaka, poprskana kora III, fil I, ananas, slatka pavlaka,kora IV. Celu tortu premazati prvo sa filom I, pa preko premazati ostatak slatke pavlake.
Torta je dosta "visoka". Možete koru praviti i u većem plehu npr,(38x26-po 3 kore), ali ih onda nemojte presecati na pola.