Đuveč je starinsko jelo koje ima na stotine verzija. Možete ga pripremati sa različitom kombinacijom povrća i u njega dodavati šta god želite - piletinu, junetinu, slaninicu ili mleveno meso. Ipak, posni đuveč koje su spremale naše bake ima poseban (najlepši) ukus.
Ovo jelo je posebno pogodno za one koji poste sredu i petak, jer vam treba vrlo malo vremena za pripremu, a imaćete kompletan obrok. Priprema je jako jednostavna, a namirnice jeftine.
Potrebno je:
Priprema:
Na ulju propržiti seckan luk, šargarepu, da dodati smrznuti sastav za djuveč ili 2 sveže paprike, 2 šake graška, malo boranije, pa sve lepo propržiti. Dodati opranač piran pirinač, biber, papriku, začine i naliti vodom.
Kuvati na tihoj vatri da dok tečnost ne počne da vri, a onda dodajte iseckan peršunov list. Naš đuveč je gotov. Uz neku čorbicu sjajan ručak.