clear sky
24°C
18.05.2024.
Beograd
eur
117.105
usd
107.8514
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

VRATIĆE VAS U DETINJSTVO: Fantastična PROJARA SA SIROM, vrlo jednostavno se priprema, NIJE KALORIČNA, a izizetno je ZDRAVA

20.07.2023. 07:26
Piše:
Srbija Danas
projara
projara / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Ovaj recept iz bakine kuhinje podsetiće vas na neke davno prošle dane

Šta vam prvo padne na pamet kada kažemo projara? Da, detinjstvo. Ako ste uživali u ukusu specijaliteta od kukuruznog brašna iz bakine kuhinje, sigurno se pitate kako se pravi proja.

Da biste ponovo osetili taj ukus, potrebno vam je malo truda, volje i svega nekoliko sastojaka, a priprema je veoma jednostavna.

Osim što je izuzetno ukusna, proja je i sjajan izbor za zdrave obroke, pa je bez griže savesti možete uključiti u svoju redovnu ishranu.

DŽEM OD KAJSIJE IZ RERNE: Pretvoriće parče hleba u SAVRŠEN DORUČAK, NE sadrži ŠEĆER i nema NEREDA dok ga spremate

DŽEM OD KAJSIJE IZ RERNE: Pretvoriće parče hleba u SAVRŠEN DORUČAK, NE sadrži ŠEĆER i nema NEREDA dok ga spremate

NEŠTO SKROZ DRUGAČIJE: Pripremite kod kuće DEZERT IZ ELITNIH RESTORANA, sočna i hrskava PITA SA DINJOM oduševiće svakoga

NEŠTO SKROZ DRUGAČIJE: Pripremite kod kuće DEZERT IZ ELITNIH RESTORANA, sočna i hrskava PITA SA DINJOM oduševiće svakoga

Potrebno je:

  • 2 čaše kukuruznog brašna
  • 1 čaša hlebnog brašna
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 200 ml jogurta
  • 1 kašika pavlake
  • 3 jaja
  • 150 gr sira
  • 1 prašak za pecivo
  • so
  • 300 ml kisele vode

Priprema:

Izmutit jaja žicom, potom dodati sir i jogurt i malo pavlake. Kada sjedinite dodajte i ulje, so, ako nije slan sir, prašak za pecivo pomešan sa kukuruznim i hlebnim brašnom, pa sve zamesiti kiselom vodom Testo mora da bude retko - malo gušće nego za palačinke.

Pleh obložiti pek papirom, pa sipati testo. Rerna mora da bude ugrejana na 220 stepeni C. Staviti da se peče, dok lepo ne porumeni - oko 40 minuta. Fantastična kao torta.