POSTAN KOLAČ na vodi - Sprema se SA KAFOM, vrlo je kremast i ukusan, može se ubrojiti u najizdašnije poslastice
Postan kolač na vodi možete spremiti na vrlo brz način.
Možda vam nalaženje recepata za poslastice na vodi može predstavljati izazov. Misleći na to, donosimo vam način pripreme upravo takvog slatkiša.
Sastojci:
- 350 g brašna
- prašak za pecivo
- 120 g šećera
- 100 g mlevenog badema
- tri kašike džema od kajsije
- 200 g griza
- 1 l vode
- tri kašike šećera
- dve kašike kakaoa
- vanilin šećer
- kašika nes kafe
- tri kašike brašna
- 300 ml vode
Priprema:
Pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer, mleveni badem, džem i vodu. Sve sjedinite žicom i izlijte u pleh obložen papirom za pečenje.
Nek se peče oko 20 minuta na 200 stepeni. Za to vreme, u šerpu sipajte vodu, šećer i griz, pa skinite sa ringle kada se zgusne.
U drugu šerpu sipajte kakao, vanilin šećer, nes kafu, vodu i brašno. Kuvajte dok se ne zgusne.
Ispečen kolač okrenite naopako, izbockajte ga i prelijte polovinom čokoladnog fila. Prekrijte filom od griza. Dodajte drugu polovinu čoko preliva. Stavite da se stegne u frižideru. Prijatno!