Skip to main content
Žena kupuje povrće u prodavnici

PRAVA ISTINA: Koliko ORGANSKA ishrana utiče na naš orgazam?

Foto: Profimedia
Da li je zaista organska hrana zdravija od ove "obične"?

Postoji veliko verovanje da je organska hrana mnogo zdravija od “obične”... Da li je to zaista tačno i koliki uticaj ovakve namirnice imaju na naš organizam otkrivamo u nastavku...

Nedavno je u švedskoj održano ispitivanje u kojoj je glavni cilj bilo otkrivanje prednosti i razlika između organske i hrane koju svakodnevno konzumiramo. U istraživanje je uključena jedna porodica čiji je zadatak bio da u periodu od tri nedelje konzumiraju namirnice isključivo organskog porekla, odnosno da u prvoj jedu običnu i u preostale dve organsku.

SVE MOGU DA IH IMAJU: 5 zdravstvenih problema kojih se žene STIDE, a lako su rešivi - evo kako!

Dnevno su vodili dnevnik ishrane i davali uzorke urina na ispitivanje. Iako je istraživanje bilo malo i kratko, količina pesticida u telu svakog člana porodice je bila znatno smanjena nakon dve nedelje konzumiranja organske hrane. Dodatna istraživanja su ukazala na to da čak i nakon kratkog perioda, npr. od nedelju dana, količina pesticida prilikom unošenja organske hrane pada za veliki procenat kod čak 90% odraslih ljudi.

RECEPT ZA ŽENSKU SREĆU: Nikad ne pristaj na lošu KAFU, lošeg MUŠKARCA i loše PRIJATELJE

Iako se količina pesticida u organizmu jednog čoveka smatra niskim i potpuno bezopasnim po zdravlje, supstance koje mogu sadržati hemikalije kojim se prska hrana poput organofosfora, mogu izazvati razvijanje autizma i ADHD bolesti. Zato je organska hrana najbolji izbor za sve nas i ima veću prednost nego bilo koje druge namirnice. 

UŽAS: Ove NAMIRNICE jedemo svakodnevno, a nismo ni svesne koliko su OTROVNE!

Hrana
Foto: Profimedia

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd