Preukusan ROLAT SA VIŠNJAMA - Recept za poslasticu oko koje ćete se otimati, a sastojke već imate kod kuće
Ukus koji se topi u ustima neka bude prisutan i u vašem domu!
Višnje odlično idu u kolače, a oduševljavaju kada se pomešaju sa vanilom. Uživajte u predstojećem receptu.
Sastojci za biskvit:
- 5 jaja
- 8 kašika šećera
- prašak za pecivo
- vanilin šećer
- kašika ulja
- 2 kašike griza
- 300 g višanja
Za fil:
- 450 ml mleka
- puding od vanile
- vanilin šećer
- kašika brašna
- 4 kašike šećera
- 50 g maslaca
- 50 g bele čokolade za kuvanje
- 100 ml slatke pavlake
Priprema:
Pomešajte mleko, puding, vanilin šećer, brašno i šećer. Kuvajte uz neprestano mešanje, zatim sklonite sa vatre i dodajte maslac i belu čokoladu. Nek se ohladi na sobnoj temperaturi.
Mikserom umutite jaja, prašak za pecivo i vanilin šećer. Dodajte ulje i brašno. Ponovite postupak mućenja.
Višnje pomešajte sa grizom, pa ih rasporedite po plehu obloženim papirom za pečenje. Prelijte smesom za biskvit. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.
Ohlađen fil umutite mikserom. Dodajte slatku pavlaku, pa nastavite. Premažite biskvit većinom fila. Urolajte, pa jednom trećinom preostalog obložite rolat. Prijatno!