clear sky
6°C
26.04.2024.
Beograd
eur
117.1627
usd
109.3752
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

PREUKUSNI UŽITAK: Recept za PICU od lisnatog testa!

02.09.2018. 06:15
Piše:
Srbija Danas
pica
pica / Izvor: Profimedia
Gotovo za tren oka.

Picaa je omiljeno jelo mnogima od nas. Iako je nepravedno svrstavaju u brzu hranu, ona može biti itekako zdrava i zanimljivo pripremljena. Ako vi i vaši najbliži uživate u ovom jelu, donosimo odličan i domišljat recept za picu, gotov u tren oka.

JELENA ĐOKOVIĆ SKINUTA SA TRONA: Supruga ovog tenisera svojom lepotom privlači sve više pažnje! (FOTO)

Sastojci koji su vam potrebni:

– Lisnato testo
– Sir (mozzarella ili neki drugi po želji)
– Sok od paradajza u tetrapaku

Priprema:

Dva lisnata testa raširite i izvaljajte na debljinu od par milimetara pa ih stavite jedno na drugo u pleh za pečenje, na kom je već postavljen papir. Testo stavite jedno na drugo pa ga poklopite tanjirom. Tanjir će posluži kao šablona.

UNAPREĐENJE ILI OTKAZ: Ove nedelje zvezde su nekima naklonjene, a OVE znake očekuje TURBULENCIJA!

Nožem napravite krug oko tanjira i isecite i uklonite višak testa i dobićete dva kruga. Kada sklonite tanjir, na donje testo namažite mešavinu paradajz soka i bosiljka, dodajte i sir i poklopite drugim krugom od testa.

Sredinu kruga lagano pritisnite čašom okrenutom na dole, pa nožem isecite testo od ivice čaše do kraja, kao da režete pizzu na kriške. Zatim svaku krišku uhvatite za kraj i okrenite 2 puta oko svoje ose.

ČUDO PRIRODE: SUSAM skida holesterol, jača imunitet ali je i odličan za negu kose!

Pizzu pecite ne 200 stepeni oko 20 do 25 minuta, odnosno dok testo ne dobije zlatno žutu boju.

MISLILI STE DA SU OVE NAMIRNICE POSNE: Jedete ovu HRANU u toku posta, a niste znali DA su MRSNE!

Savet:

Pre nego što picu stavite u rernu, premažite testo jajetom kako bi dobilo hrskavu zlatno žutu koricu. Kako bi obogatili ukus, u sok
od paradajza možete staviti malo origana, soli, a kako bi pica bila sočnija možete joj dodati još sastojaka po svojoj želji.

 

Piše:
Srbija Danas
02.09.2018. 06:15