ISKORISTITE SEZONU

DIVLJI LUK zamena za BELI - Pune su šume sremuša, evo kako da ga pripremite, odličan je za jetru i probavu

27.03.2024. 15:24
Piše:
Srbija Danas
Sremuš / Izvor: Shutterstock
Stiglo je proleće i pravo je vreme za detoksikaciju organizma, a najlakši i najbrži način za to je da uvrstite u ishranu sremuš koji je mnogo jači i efikasniji u ovome čak i od belog luka.

Sezona je sremuša koji treba iskoristiti maksimalno, kako zbog specifičnog ukusa nalik na beli luk, tako i zbog benefita koje ima po zdravlje. Veoma je jak antioksidans, pomaže u prolećnom čišćenju organizma i detoksikaciji jetre i bubrega. 


Pronašli smo recept kako da napravite savršeni pesto sos od sveže ubranog sremuša. Oduševiće vas ukus.

  • 100 grama sremuša

  • 100 grama rendanog sira
  • 100 grama pinjola
  • 100 ml maslinovog ulja
  • so za ukus
Piše:
Srbija Danas
27.03.2024. 15:24
Pogledajte više