Proja koja će osvojiti svačije srce: Savršena tekstura, ukus i izgled koji će vas malo je reći ODUŠEVITI
Najukusnija proja počinje od najkvalitetnijih sastojaka, pažljive pripreme i malo mašte.
Proja je više od običnog hleba, to je simbol zajedništva, tradicije i ljubavi prema dobroj hrani.
Sastojci
- 5 jaja
- 3 šoljice kukuruznog brašna
- 3 šoljice pšeničnog brašna
- 3 šoljice pšeničnog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 kašičice soli
- 2 šoljice ulja
- 3 šoljice mineralne vode
- 200 g sira
- 200 g šunke
- 2 kisela krastavčića
- 300 g spanaća
- 3 kašike ajvara
Umutite jaja, a zatim dodajte mineralnu vodu, ulje i lagano promešajte. Dodajte kukuruzno brašno, pšeničnog i so, a zatim sve lepo sjedinite. Zatim dodajte prašak za pecivo i nastavite sa mešanjem dok smesa ne postane glatka.
Ubacite sir, a potom sve dobro promešajte.
Smesu podelite u tri dela u tri posude, a zatim uključite rernu na 200 C da se zagreje.
U prvu smesu dodajte seckanu šunku i sitno iseckan kiseli krasavac. Zatim sve lepo sjedinite. U drugu smesu dodajte spanać, a zatim sjedinite. U treću smesu dodajte ajvar i isto sjedinite.
Pleh obložite papirom za pečenje, a potom sipajte prvo smesu sa spanaćem, zatim ubacite u rernu na 5 minuta.
Nakon toga što se malo uhvatila koricu, dodajte drugi sloj i isto zapecite na 5 minuta, a potom prelijte i treći sloj i pecite na 180 C oko 25 minuta.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Kuhinja Valentina Mašković.