clear sky
16°C
28.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Recept koji obara s nogu: Punjene pečurke na 3 NAČINA - brzo se spremaju, a još brže pojedu

01.02.2024. 11:20
Piše:
Srbija Danas
Punjene pečurke
Punjene pečurke / Izvor: Foto: Profimedia

Prave se lako.

Punjene pečurke su odlične i kao predjelo, a uz dobru kombinaciju jela mogu biti i savršeno glavno jelo.

Recepti mogu biti različiti i svakome po ukusu, a reakcije će vam dokazati da sigurno niste pogrešili kada ste odabrali ovakvo jelo.

Evo kako da ne plačete dok sečete luk: Poznata manekenka se sada kune u OVAJ TRIKSečenje luka

Evo kako da ne plačete dok sečete luk: Poznata manekenka se sada kune u OVAJ TRIK

Glumica iz "Očajnih domaćica" doživela neprijatnost na APLIKACIJI ZA UPOZNAVANJE: "Mislili su da se pretvaram..."Teri Hačer

Glumica iz "Očajnih domaćica" doživela neprijatnost na APLIKACIJI ZA UPOZNAVANJE: "Mislili su da se pretvaram..."

Ni jedna PEKARA nema ovakve LEPINJE! Baka Jela donosi RECEPT za NAJMEKANIJE i NAJUKUSNIJE POGAČICE, a u ovome je TAJNA!bakina kuhinja

Ni jedna PEKARA nema ovakve LEPINJE! Baka Jela donosi RECEPT za NAJMEKANIJE i NAJUKUSNIJE POGAČICE, a u ovome je TAJNA!

Sastojci za punjene pečurke:

- krupne i cele pečurke, oko 10 komada za svaku vrstu pripreme

- ulje

Fil od kačkavalja i šunke:

- oko 150-200g kačkavalja narendanog

- 150-200g iseckane šunke na kockice

Fil od mlevenog mesa:

- 250g mlevenog mesa

- so i biber

- malo narendanog kačkavalja

- jedno jaje

Fil sa paradajzom i sirom - kapreze:

- 5 komada mocarele, isečena na kolutove

- 2 srednja paradajza ili 5 komada čeri paradajza

- 2 čena mlevenog belog luka

- kašičica putera

- malo balzamiko sirćeta

- origano

Priprema punjenih pečuraka

pečurke
pečurke / Izvor: Srbija Danas

Sve pečurke pripremate na isti način, samo je punjenje drugačije. Stablo pečurke uklonite i pažljivo očistite prljave slojeve.

Za pripremu punjenih pečuraka sa kačkavaljem i šunkom potrebno je prvo ubaciti kockice šunke. Mera za ubacivanje može vam biti i puna kašičica, u zavisnosti od veličina samih pečuraka. Preko pospite narendani kačkavalj, koji će, kada se otopi, izgledati kao kapa pečurke.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stpeni 10 do 15 minuta.

Na redu je priprema fila od mlevenog mesa.

Mleveno meso ubacite u činiju i dodajte malo bibera i soli. Pomešajte ga sa jajetom i dobro rukom umesite. Napunite pečurke filom i ubacite da se peku zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Ako bude potrebno, povećajte temperaturu. Pecite ih 15 do 20 minuta, a pred kraj stavite malo narendanog kačkavalja da se otopi preko mesa.

Fil kapreze pripremate takođe na vrlo jednostavan način.

Očišćene pečurke premažite kombinacijom istopljenog putera i belog luka.  U pečurke stavite pola ili četvrtinu čeri paradajza. Pored ili preko ide parče mocarele približne veličine kao paradajz. Pospite malo soli i origana.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta. Za završnicu prelijte vrlo malo balzamiko sirćeta reko fila. Prijatno!

Srbija Danas/Ona