Skip to main content
bubuljice

Zalepi se na MESTO gde je BUBULJICA i OSTAVI preko NOĆI: Ova BILJKA UKLANJA crvenilo, AKNE i slične promene

Foto: Profimedia
Pomaže u kriznim situacijama!

Ono što žene nikako ne žele da vide na svom licu su bubuljice. Ukoliko vam se desi da primetita da izlazi na licu, vratu ili nekom drugom mestu, odmah reagujte. Naravno, pre ovoga je potrebno da znate da postoji mnogo uzroka za nastanak bubuljica, a neki od njih je i hormonski disbalans na koji ne možemo toliko da utičemo. Ono što možemo je da se redvono, svakodnevno hidriramo, čistimo lice na kraju dana i mažemo kremu.

Ukoliko vam ipak izađe bubuljica i ako odmah reagujete i sanirate je u početnoj fazi, ona će se povući.

Najjači lek među svim je biljka poznata kao ranjenik. Uzmite jedan list ove biljke, stisdnite ga celom dužinom, a zatim sa površine skinite kožu koja se lako ljušti. Videćete koliko je vlažna strana sa koje ste skinuli površinski sloj, zalepite je na mesto gde je bubuljica i ostavite preko noći. Ujutru će bubuljica nestati.

bubuljice

Ukoliko nemate ovu biljku, možete je lako nabaviti i čuvati na terasi.

Jogurt je odlično rešenje za čišćenje lica. Nanesite ga u tankom sloju na lice i umijte se nakon toga mlakom vodom. Uklonićete sve nečistoće koje se nalaze u porama, začepljuju ih i vode ka stvaranju bubuljica;

Maslinovo ulje u kombinaciji sa vodom i jabukovim sirćetom delovaće blagotvorno na vaše lice. Ova kombinacija uništava bakterije koje pogoduju nastanku bubuljica, zateže kožu i vraća joj elastičnost;

Kokosovo ulje sjajno rešava problem dehidratacije kože. Nanesite ga na lice, pustite da deluje nekoliko minuta i skinite ostatke peškirom. Koža će biti sveža i hidrirana.

Mešavina jabukovog sirćeta i vode, gde ćete staviti jednu trećinu sirćeta i dve trećine vode, može poslužiti kao odličan tonik za čišćenje lica. Ova prirodna mešavina sprečava nastanak bubuljica i zateže lice.

Prirodni losion nezaobilazan je kada je u pitanju nega lica. Možete ga napraviti same, od sastojaka kao što su limun, grejfrut, rakija, sirće. Idealan losion za sve tipove kože jeste onaj od krastavaca. Napravite tako što ćete iscediti sok iz nekoliko krastavaca, zamrznite ga u kalupima, pa potom prelazite ovim zamrznutim kockicama po licu ujutru i uveče.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd