clear sky
23°C
30.04.2024.
Beograd
eur
117.1117
usd
109.3684
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Paprikaš iz BAKINE kuhinje - Jelo na KAŠIKU, koje će OBRADOVATI sve UKUĆANE

02.12.2023. 08:11
Piše:
Srbija Danas
Bakin recept, paprikaš
Bakin recept, paprikaš / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Kuvano jelo, spremano po tradicionalnom receptu, od kog će cela kuća zamirisati na toplinu, a ukus će vas nakratko vratiti u detinjstvo.

Kad dođu hladniji dani, domaćice su u dilemi koje jelo da pripreme za članove porodice. Krompir paprikaš je uvek dobar izbor, jer povrće koje se koristi za pripremu vole svi, a jelo je ujedno i ukusno i zasitno.

Srbi, ovde SVI GREŠITE - Ove POSNE namirnice nikada ne PEREMO PRE JELA a trebalo bi, evo kakve POSLEDICE ostavljajupost

Srbi, ovde SVI GREŠITE - Ove POSNE namirnice nikada ne PEREMO PRE JELA a trebalo bi, evo kakve POSLEDICE ostavljaju

Najviše se konzumira tokom BOŽIĆNOG POSTA - Znate li ŠTA UNOSITE U ORGANIZAM sa samo jednom konzervom marinirane SARDINE?sardina

Najviše se konzumira tokom BOŽIĆNOG POSTA - Znate li ŠTA UNOSITE U ORGANIZAM sa samo jednom konzervom marinirane SARDINE?

Bakin recept, paprikaš
Bakin recept, paprikaš / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

Potrebno je:

  • 2 glavice crnog luka
  • 2-3 šargarepe
  • 2 paprike
  • 1 manji celer
  • 3 veća krompira
  • 100 ml paradajza iz flaše
  • 2 kašike instanta od pecuraka
  • 1 kašičicu  suvog začina
  • 1 kašičicu mlevene paprike
  • seckan peršun
  • ulje

Priprema:

Iseckati luk sitno, šargarepu na kolutove, papriku na rezance, celer i krompir na kocke. Propržiti na ulju seckani luk. šargarepu i papriku. Dodati celer krompir na kocke i mlevenu papriku,  i preliti vodom, pa ostaviti da se natopi. Kuvati 40 minuta. U ciniju sipati skuvani paradajz, dodati instant od pečuraka i izmešati. Sipati u paprikaš i ostaviti da provri. Dodati peršunov list.  Servirajte jelo i uživajte!