NAJBOLJI recept za domaću paštetu - nakon što je probate, nikada više nećete pojesti kupovnu
Pašteta je jedan od proizvoda na kojima su rasle generacije naših starijih, te je neizostavan deo svakog frižidera u našoj zemlji.
Umesto da kupujete namaze u čiji sastav niste potpuno sigurni, bolje je da je sami kod kuće napravite. Paštetu mnogi vole i često se kupuje, a možete da je napravite od sastojaka koje generalno uvek imate u sopstvenom domu.
Priprema je vrlo jednostavna, a ukus fantastičan. Ovo je recept za pileću paštetu kojoj niko neće moći da odoli.
Sastojci:
- 350 g piletine (bilo koji deo)
- 1 crni luk
- 2 kašike senfa
- so, biber, beli luk u prahu, ljuta paprika
- 3 kašike maslinovog ulja
- 100 ml bujona
Meso skuvajte ili ispecite. Ako ste izabrali belo meso ništa ne morate da radite, a ako ste izabrali neki drugi deo mesa skinite kosti i kožu. Meso stavite u blender, pa dodajte seckani luk koji ste prethodno propržili. Posolite i pobiberite. Zatim u blender sipajte bujon, ulje, začine i senf. Sve dobro izblendirajte i stavite u staklenu posudu. Paštetu možete da držite u frižideru do 5 dana.
Srbija Danas/stvarukusa.mondo.rs/S.B/Prenela S.S.