KROMPIRUŠA sa gotovim korama - Ukusna kao da je RAZVIJENA, svako ko je proba će se ODUŠEVITI
Ovako napravljena neće se razlikovati od pite za koju su naše bake pravile domaće kore. Prednost je što ćete je spremiti brže i jednostavnije. Ovo jelo je odličan izbor kao hranljiv obrok.
Luk i začini ovom jelu daju neverovatan ukus. Kada je jednom budete napravili, postaće vam jedan od omiljenih recepata, koje ćete stalno iznova praviti. Najbolje je poslužiti dok je još topla.
Da li je poželjno OTVARATI PROZORE zimi? Zbog načina provetravanja BACATE PARE, a možda i ŠTETITE zdravlju
Žuti zubi NISU samo ESTETSKI PROBLEM - U ovim situacijama ukazuju na LOŠE ZDRAVLJE i moraju da se VADE, a 1 boja je NAJOPASNIJA
Potrebno je :
- 600 gr krompira
- 1 praziluk
- 30 ml ulja za premazivanje
- suvi začin
- malo slatke paprike
- 3 čena belog luka
- 2 jaja
- 200 ml jogurta
- 1/2 praška za pecivo
- mleveni biber 500 gr gotovih kora
Priprema:
Očistiti krompir i iseckati na sitne koskice. Luk iseći na rezance i sipati ulje i prvo propržiti luk, pa dodati krompir.Zatim, dodati začin i malo soli, papriku i biber. Pržiti na laganoj vatri 5 do 6 minuta. Skloniti sa vatre. Dodati jedno jaje i izmešati. U činiju razbiti jaje, dodati prašak za pecivo i sve dobro izjednačiti. Dodati i malo ulja i promešati. Duguljast pleh premazati uljem, staviti jednu koru i pokriti dno, zatim malo poprskati uljem. Zgužvati po dve kore i staviti odozgo i preliti, po malo, spremljenim prelivom, Tako uraditi još jednom, a na treću koru staviti 3 do 4 kašike kromira i rasporediti. Tako i sledeći red, sve isto dok se ne potroši sav preliv. Prekriti jednom korom do ivice. Iseći pitu na kocke, pa preliti ostatkom nadeva i malo premazati uljem. Po želji posuti susamom. Peći na 200 stepeni C, oko 45 - 50 minuta, da lepo porumeni. Uživajte!