Pita sa MESOM po tradicionalnom RECEPTU - Menja svaki OBROK, odlična je i kada vam dolaze gosti

14.01.2024. 07:55
Piše:
Srbija Danas
bakina kuhinja / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic
Kada jednom budete spremili ovaj recept, postaće vam jedan od omiljenih.

Ova pita sa mesom je toliko sočna i ukusna, oduševiće svakog ko je proba, to je zasigurno.

Sve je počelo kao EKCEM, a onda je usledio PAKAO - Devojka nije smela da IZAĐE IZ STANA zbog UNAKAŽENOG LICA

Sve je počelo kao EKCEM, a onda je usledio PAKAO - Devojka nije smela da IZAĐE IZ STANA zbog UNAKAŽENOG LICA

Pazite na HOLESTEROL - Evo koje namirnice ga SNIŽAVAJU, čuvaju zdravlje i krvne SUDOVE

Pazite na HOLESTEROL - Evo koje namirnice ga SNIŽAVAJU, čuvaju zdravlje i krvne SUDOVE

bakina kuhinja / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

Potrebno je:

  • 300 gr mlevenog mesa
  • 1 praziluk
  • 4 čena belog luka
  • 2 rendana krompira
  • 1 kašičica suvog začina
  • malo mlevenog bibera
  • malo mlevene paprike
  • 1 jaja
  • 500 gr tankih gotovih kora

Za premazivanje:

  • 2 -3 jaja
  • 200 ml jogurta
  • 20 ml ulja
  • 2 kašike griza
  • 1/2 praška za pecivo

Priprema:

Iseckati praziluk, pa ga propržiti, dodati mleveno meso i varjačom ga isitniti. Dodati rendan krompir i sve začine, i na kraju jaje i sve sjediniti. Koru raširiti i premazati uljem. Umutiti jaja, dodati jogurt i ulje kao i 1/2 praška za pecivo. Premazati drugu koru sa premazom, sa 2 kašike, i rasporediti po celoj kori. Tri kašike nadeva rasporediti u dnu kore i uviti u rolnicu. Kuglof premazati uljem i na dno staviti dve rolnice, a posle ređati jednu do druge. Ostatkom nadeva preliti. Peći na 200 stepeni C, oko 50-60 minuta . Izvaditi iz kuglofa tek kada je skroz ohlađeno. Uživajte!

 

Piše:
Srbija Danas
14.01.2024. 07:55
Pogledajte više