Paprike uglavnom punimo mesom, ali sada, za vreme posta, spremamo ih na drugačiji način.
Jedna od opcija kako ih možemo spremati jesu punjene paprike sa krompirom i upravo se njihov recept nalazi u nastavku.
Sastojci za posne punjene paprike sa krompirom:
- 6 crvenih paprika
- 100 ml ulja
- 1 šargarepa
- 2 glavice crnog luka
- 2 krompira
- 1 čen belog luka
- 500 ml vode
- 2 kašike brašna
- 1 kašičica aleve paprike
- so, biber
Priprema posnih punjenih paprika sa krompirom:
Paprike očistite od semenki, dobro ih operite i ostavite da se dobro osuše.
Za to vreme, sitno iseckajte crni i beli luk, pa u tiganju propržite, pa kad promene boju, dodajte oljuštenu i izrendanu šargarepu. Sve zajedno pržite oko pet minuta pa tek onda ubacite oljušten i izrendan krompir. Posle njegovog dodavanja, pržite još pet minuta. Začinite po ukusu.
Osušene paprike napunite filom i poređajte ih uspravno u neku užu šerpu. Nalijte vodom i kuvajte na ringli oko 50 minuta. U pola šolje vode pomešajte brašno i alevu papriku i umutite da nema grudvica. Pomešanu smesu dodajte u šerpu i kuvajte još nekih pet minuta.
Posle toga možete ih staviti u rernu da se zapeku na nekih 20 minuta. Prijatno!
Srbija Danas