clear sky
23°C
28.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Ideja za NEDELJNI RUČAK za MANJE od 800 dinara - Pilav sa povrćem i piletinom po receptu MAME MARE je IZVRSNOG ukusa, a PUN VITAMINA

23.03.2024. 20:41
Piše:
Srbija Danas/J.Šipčić
ručak
ručak / Izvor: Foto: Instagram printscreen/__mamamara_

Ovako pripremljen pilav će jesti i oni koji nisu ljubitelji istog. Influenserka mama Mara podelila je recept za idealni nedeljni ručak pun vitamina.

Recepti sa piletinom i pirinčem su uvek popularni i poželjni, a kombinacija ove dve namirnice ne ostavlja nikoga ravnodušnim.

Pilav sa piletinom i povrćem je starinsko, tradicionalno jelo koje ne zahteva puno veštine i vremena, a veoma je ukusno i zasitno.

Jelo "NA KAŠIKU" zagrejaće vas, zasititi i hidrirati - Napravite čorbicu od povrća po bakinom receptu (VIDEO)čorba od povrća

Jelo "NA KAŠIKU" zagrejaće vas, zasititi i hidrirati - Napravite čorbicu od povrća po bakinom receptu (VIDEO)

Savršeni italijanski GULAŠ po receptu Ane Bekute - Najfiniji komadi mesa i TAJNI ZAČIN za ukus u kojem možete uživati SVAKI DANana bekuta

Savršeni italijanski GULAŠ po receptu Ane Bekute - Najfiniji komadi mesa i TAJNI ZAČIN za ukus u kojem možete uživati SVAKI DAN

Upravo jedan takav podelila je Marija, poznatija na Instagramu kao mama Mara i odmah dobila pregršt komentara da se njen recept mora isprobati.

Potrebno je:

- 300 gr pirinča (oblo zrno)
- 2 pileća mala filea (možete staviti batak, karabatak)
- 1 praziluk
- 2 srednje šargarepe
- So, biber, aleva paprika, vegeta, peršun, majčina dušica ko voli
- Činijica smrznutog povrća po želji ili svežeg
- 2 pileće kocke za supu
- Zelena salata i mladi luk

Priprema:

Piletinu isecite na kocke srednje večine, pa ih stavite u šerpu sa vodom da se kuvaju na umerenoj temperaturi.

Dok se piletina kuva pripremite ostale sastojke.

Sitno iscekajte povrće. Kuvanu piletinu izvadite iz vode i odložite je u drugu posudu.

U šerpu sipajte malo ulja, pa praziluk i šargarepu popržite zajedno, a onda dodajte piletinu, pirinač, i ostatak. Začinite po ukusu solju i biberom.

Kada piletina počne da rumeni, a pirinač da dobija providnu boju, nalijte vodu u šerpu da ogrezne, i ostavite da se krčka na umerenoj temperaturi.

Kada je pirinač na pola gotov, pilav preručite u pouljenu posudu za pečenje i stavite da se peče na 180 stepeni oko pola sata.

Gotovo jelo pospite svežim peršunom i poslužite.