few clouds
24°C
21.05.2024.
Beograd
eur
117.1131
usd
107.829
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Šnicle na Baka Jelin način su PROVERENO PREUKUSNE! Postoje mnogi RECEPTI, ali ni jedan ne daje ovako SOČNO MESO

30.01.2024. 07:49
Piše:
Srbija Danas/M. Aćimović
šnicle
šnicle / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

Uzimajući nas kroz vreme i vraćajući nas u toplu atmosferu porodične kuhinje, predstavljamo vam recept za šnicle po jedinstvenom pristupu bake Jele

Uživajte u ukusnom obroku bez dugotrajnog pripremanja! Ove aromatične pileće šnicle su spremne za svega 20 minuta, a njihov bogat ukus će vas osvojiti. Saznajte kako jednostavno pripremiti ovo jelo koje će oduševiti vaše nepce.

Ni jedna PEKARA nema ovakve LEPINJE! Baka Jela donosi RECEPT za NAJMEKANIJE i NAJUKUSNIJE POGAČICE, a u ovome je TAJNA!bakina kuhinja

Ni jedna PEKARA nema ovakve LEPINJE! Baka Jela donosi RECEPT za NAJMEKANIJE i NAJUKUSNIJE POGAČICE, a u ovome je TAJNA!

NE BACAJTE stari hleb - Pita sa šunkom je odličan izbor za DORUČAK ili večeru, jednostavno i UKUSNOpita sa šunkom

NE BACAJTE stari hleb - Pita sa šunkom je odličan izbor za DORUČAK ili večeru, jednostavno i UKUSNO

Sastojci:

  • 3 čena izdrobljenog belog luka
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašičica začina za meso
  • 1 kašika soja sosa
  • Seckani ruzmarin
  • 500 gr pilećih šnicli
  • Još malo ulja

Priprema:

Priprema Marinade: U posudi izdrobite 3 čena belog luka, dodajte 1 kašiku ulja, 1 kašičicu začina za meso, 1 kašiku soja sosa i seckani ruzmarin. Dobro izmešajte ove sastojke kako biste formirali ukusnu marinadu.

Priprema Šnicli: Šnicle izlupajte, posolite ih, a zatim ih uvaljajte u pripremljenu marinadu. Osigurajte da svaka šnicla bude dobro obložena marinadom. Pokrijte posudu i ostavite je u frižideru najmanje 30 minuta kako bi se ukusi sjedinili.

Priprema Aluminijumske Folije: Na većoj ringli šporeta, malo premazujte aluminijumsku foliju uljem i savijte ivice kako biste formirali pravougaonik.

Prženje Šnicli: Na srednje jakoj vatri, stavite pripremljenu aluminijumsku foliju na šporet i pržite šnicle po 10 minuta sa svake strane ili dok ne postanu sočne i zlatno smeđe boje.

Serviranje: Skinite šnicle s vatre i servirajte ih tople. Uživajte u svakom sočnom zalogaju ovog brzog i ukusnog jela.

Savet:

Da biste dodali dodatnu svežinu, poslužite šnicle uz sezonsku salatu ili kuvano povrće po izboru.

Sada imate ukusnu opciju koja će vas brzo zadovoljiti bez gubljenja vremena u kuhinji. Ove aromatične pileće šnicle su idealne za sve koji žele ukusno jelo bez dugotrajne pripreme. Uživajte!