few clouds
21°C
27.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Uštipci sa SIROM iz bakine kuhinje - Ništa bolje za doručak ne možete napraviti, BRZO i jednostavno (VIDEO)

05.03.2024. 07:26
Piše:
Srbija Danas
uštipci
uštipci / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

Obradujte ukućane ovim ukusnim jelom.

Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za uštipke, koje su idealno jelo za doručak ili večeru. 

Zovu je "PROLEĆNA INFUZIJA"! Ovo je NAJMOĆNIJA BILJKA koju imate u dvorištu, ČISTI JETRU, KOŽU, izbacuje višak soli!brezina voda

Zovu je "PROLEĆNA INFUZIJA"! Ovo je NAJMOĆNIJA BILJKA koju imate u dvorištu, ČISTI JETRU, KOŽU, izbacuje višak soli!

Jednom se proba i pravi se UVEK: Bečka pita PRAVA POSLASTICA za celu porodicu i ukus koji se ne zaboravlja Bečka pita

Jednom se proba i pravi se UVEK: Bečka pita PRAVA POSLASTICA za celu porodicu i ukus koji se ne zaboravlja

Potrebno je:

  • 20 gr kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 200 ml mleka
  • 1 jaje
  • 350 gr brašna
  • malo soli
  • 100 gr sira mekšeg
  • 1 kašika kisele pavlake

Priprema:

Kvasac izmrviti u toplom mleku kvasac, dodati šećer i ostaviti da se istopi. Dodati jaje i brašno i zamesiti testo da bude glatko. Odmoriti 15-20 minuta pa ga razvući cm debljine i iseći na kvadrate. Sir izmešati sa pavlakom pa u kvadrate testa staviti po kašičicu, saviti testo i ušuškati i zatvoriti ga. Pokriti folijom da odmore uštipci 15 minuta, na toplom. Ugrejati ulje i pržiti uštipke sa obe strane i vaditi na salvetu da upije višak masnoće. Služiti toplo i uživati u sjajnom ukusu.