Idealna za ZIMSKE DANE - topla, puna vitamina i elektorlita - ČORBA sa PRAZILUKOM oduševiće i NEPCA i IMUNI SISTEM
26.12.2023.07:33
Piše:
Srbija Danas
Čorba sa prazilukom predstavlja izuzetno ukusno i hranljivo jelo koje ne samo da će zadovoljiti vaše gastronomske čula već će i unaprediti vaše opšte zdravlje. Praziluk, sa svojim blagotvornim svojstvima, dodaje specifičan ukus ovoj čorbi, čineći je neodoljivom
Pojedite tanjir ove ukusne i zdrave čorbice, a vaš organizam će biti zahvalan! Reč je o čorbici sa prazilukom koja će vam pružiti ne samo izuzetan ukus već i bogatstvo hranljivih sastojaka.
Toliko su UKUSNI da neće ostati NI MRVA! ZAPEČENI SENDVIČi odlični za doručak ili laganu večeru, a priprema PREJEDNOSTAVNA
Sastojci:
1 veliki praziluk
1 velika šargarepa
1 koren celera
1 kocka kupusa
može 1 krompir, isečen na kockice
nekoliko cvetova smrznutog brokolija
malo bibera
so
ulje
suvi začin
1 kašika instant sušenih pečuraka
Priprema:
Šargarepu izrendajte, a praziluk iseckajte na krugove. Papriku iseckajte na kockice.
Propržite sve ovo na ulju, a zatim dodajte preostalo povrće i prelijte vodom. Nakon pola sata, dodajte kašiku suvog začina, malo bibera i razmućenu kašiku kukuruznog skroba.
Neka čorbica vri još 2 minuta. Sitno iseckajte peršunov list i dodajte u čorbu.
Pokrijte i isključite. Vaša najzdravija čorbica je sada spremna za uživanje!