clear sky
16°C
29.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

"TO ŠTO JE RIBA VELIKA NE ZNAČI DA JE BOLJI IZBOR!" Stručnjak savetuje kako da odaberete "praktičnija REŠENJA"

23.07.2023. 19:00
Piše:
Srbija Danas
prodavnica
prodavnica / Izvor: Foto: Shutterstock

Dobar primer da veličina nije uvek i kvalitet

Američka fondacija srca kaže da konzumacija ribe s visokim udelom omega-3 masnih kiselina dva puta nedeljno može dovesti do boljeg kardiovaskularnog zdravlja.

I dok većini na pamet padaju tuna i losos, riba najbogatija hranjivim materijama zapravo je manja.

Zašto ŽENE NE MOGU na SVETU GORU?! Na poluostrvo ne smeju ČAK ni ženke ŽIVOTINJA, sem ove dve vrste koje su izuzetak

Zašto ŽENE NE MOGU na SVETU GORU?! Na poluostrvo ne smeju ČAK ni ženke ŽIVOTINJA, sem ove dve vrste koje su izuzetak

MONAH ARSENIJE TVRDI DA POSTOJI znak da nosite PORODIČNO PROKLETSTVO: "Samo pogledajte svoju decu i videćete"

MONAH ARSENIJE TVRDI DA POSTOJI znak da nosite PORODIČNO PROKLETSTVO: "Samo pogledajte svoju decu i videćete"

Profesor nutricionizma na Harvardu Kristofer Golden kaže da uključivanje manje ribe i školjkaša u ishranu može pomoći da povećamo unos omega-3 masnih kiselina, ali i cinka, gvožđa i vitamina B12.

Još jedna prednost konzumacije manje ribe je to što tako jedemo celu ribu, uključujući kožu i kosti, odnosno delove bogate kalcijumom i vitaminom D.

"Male ribe su najbolji izvor hranjivih materija", ističe Golden za MSNBC.

sardina
sardina / Izvor: Profimedia

Golden preporučuje haringe, skušu, srdelu, inćune, ali i dagnje, kamenice i Jakobove kapice.

"Ako jedete manju ribu, unosite manje količine žive. Mnoge manje ribe i školjkaši takođe se mogu naći u konzervama, što ih čini prikladnima za skladištenje i jeftinijima od sveže ribe", dodao je.

"Sa sardinama ne možete pogrešiti. To je riba koja je odličan izvor omega-3 masnih kiselina, a jeftina je", zaključuje.