few clouds
22°C
21.05.2024.
Beograd
eur
117.1131
usd
107.829
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

KRALJICA SRPSKE TRPEZE! Rolovana PITA SA SIROM bolja je nego bilo koji BUREK IZ PEKARE, zavrnite rukave i počnite!

22.09.2023. 07:39
Piše:
Srbija Danas
pita sa sirom
pita sa sirom / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

Pravi se od gotovih kora sa sirom, neverovatno jednostavno, a ukus je oduševio i najveće gurmane.

Pita je jedno od omiljenih srpskih tradicionalnih jela, pa nikada nije na odmet podeliti recep o jednoj varijanti kraljice iz rerne. Danas baka Jela deli svoju tajnu za preukusnu rolovanu pitu sa sirom.

BOLJA NEGO IZ PEKARE! Najmekše testo iz bakine kuhinje, priprema se veoma jednostavno i brzo (VIDEO)

BOLJA NEGO IZ PEKARE! Najmekše testo iz bakine kuhinje, priprema se veoma jednostavno i brzo (VIDEO)

Ubedljivo NAJNEOBIČNIJA ZIMNICA! Jeste li znali da se KUPUS može UKISELITI za samo 48h, a da ŠAMPINJONI idu odlično uz krastavčiće?

Ubedljivo NAJNEOBIČNIJA ZIMNICA! Jeste li znali da se KUPUS može UKISELITI za samo 48h, a da ŠAMPINJONI idu odlično uz krastavčiće?

Potrebno je:

  • 150 gr sira
  • 300 gr tankih kora
  • 3 jaja
  • 200 ml jogurta
  • 2 pune kašike griza
  • 100 ml ulja
  • 1/2 praška za pecivo
  • tepsija prečnika 24 cm

Priprema:

Izmešati sir, jaja, jogurt, griz, prašak za pecivo i ulje. Tanku koru raširiti na sto i uglove okrenuti prema sebi. Premazati sa punom manjom kutlačom nadeva koji ćete razvući po kori. Odozgo preklopiti špic kore i formirati koru koja podseća na maramu. Saviti uglove na sredini, a donji deo povući na gore i formirati pismo. Još malo premazati nadevom, pa uviti u rolnicu.

Ređati u podmazanu tepsiju u krug. Ako ostane nadeva preliti preko pite. Peći na 200 stepeni C oko 30-40 minuta da lepo porumeni. Istresti na okrugli poslužavnik naopako. Časa jogurta i uživajte u svakom zalogaju!