Ručak za MANJE od 100 DINARA - Čorba i ŠNICLE u najjeftinijijoj režiji, potreban vam je JEDAN SASTOJAK, ostalo su začini

03.08.2022. 12:14
Piše:
Srbija Danas
čorba / Izvor: Foto: Youtube printscreen/ Jelajelena Petrovic
Jednostavno za pripremu!

Dajemo vam ideju za ručak koji košta manje od 100 dinara, a sastoji se od veoma ukusne i hranljive čorbe i šnicli od soje. 

LIČNI SARADNIK Dženifer Lopez konačno otkrio TAJNU NJENOG BRUTALNOG IZGLEDA u 53. godini: Evo od čega nikada ne odstupa!

LIČNI SARADNIK Dženifer Lopez konačno otkrio TAJNU NJENOG BRUTALNOG IZGLEDA u 53. godini: Evo od čega nikada ne odstupa!

STIŽE KIŠA METEORA: Posebno će UTICATI na VATRENE, vodene i vazdušne znake, spremite se za magiju

STIŽE KIŠA METEORA: Posebno će UTICATI na VATRENE, vodene i vazdušne znake, spremite se za magiju

Potrebno je:

  • 1 velika kašika brašna
  • ulje
  • suvi začin
  • so, biber
  • peršunov list
  • kao prilog prepečen hleb (u predlogu)

Priprema:

Na ulju propržiti kašiku brašna da postane kremasta. Sipati 1 l vode. Dodati 1 kašičicu suvog začina (po želji) soli. Pustit da vri, voditi računa da vri na tihoj temperaturi da čorbica ne pokipi. 

Dodati soli  i pustit da vri 3-4 minuta. Po želji radi gustine dodati kašiku umućenog instanta od pečuraka.  Na kraju ubaciti seckan peršunov list. Ja kao prilog ovoj čorbici dodajem seckan prepečen i dvopek.

Šnicle od soje

Kupite sojine odreske, prokuvajte ih u vodi i kada postanu mekane, izvadite ih iz vode, dobro ocedite, a zatim začinite po ukusu. Nakon toga ih ispržite na tiganju. Preukusne su.

Šnicle možete uvaljati i u susam i umesto prženja, ispeći ih u rerni.

soja / Izvor: Foto: Youtube printscreen/ Marija Karma

 

 

Piše:
Srbija Danas
03.08.2022. 12:14
Pogledajte više