clear sky
20°C
28.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

SELJAČKO JELO OD KOPRIVE PUNO GVOŽĐA: Leči senilnost i otklanja zaboravnost! (RECEPT)

18.04.2022. 08:33
Piše:
Srbija Danas
bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Da mogu naše bake bi je proglasile svetom biljkom

Svi znamo da je kopriva zdrava. Da mogu, naše bake bi je proglasile svetom biljkom. Ovo su sve dobrobiti koprive:

Jača zube i kosti, odlična je za mineralizaciju u dobu rasta, trudnicama i dojiljama.

Obezbeđuje dnevni unos kalcijuma u svakodnevnoj ishrani.

Bogata je magnezijumom pa sprečava tegobe cerebralne, vaskularne, muskularno-tetanične i visceralne prirode.

Sprečava pojavu adenoma prostate i pomogne terapiji akutnog prostatitisa. Kopriva osigurava potrebne količine cinka čiji nedostatak dovodi do poremećaja.

Sadrži mangan koji ublažava staračku senilost i otklanja zaboravnost.

OVAJ SLATKIŠ SVIMA USPEVA: Sočni preliveni griz kolač - Meki zalogaji za prave sladokusce! (RECEPT)

OVAJ SLATKIŠ SVIMA USPEVA: Sočni preliveni griz kolač - Meki zalogaji za prave sladokusce! (RECEPT)

PITA SA SPANAĆEM I SIROM: Praktičan, jednostavan i brz recept sa DOMAĆIM KORAMA (RECEPT)

PITA SA SPANAĆEM I SIROM: Praktičan, jednostavan i brz recept sa DOMAĆIM KORAMA (RECEPT)

Potrebno je:

  • 400 gr kopriva
  • 2 veze mladog crnog luka
  • 1 veća šargarepa rendana ili na kockice
  • ulje, so, začin
  • 4 čena belog luka
  • 1 kašika brašna
  • 200 ml mleka
  • 200 ml vode

bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Priprema:

Od kopriva koristiti listove i vrhove koprive. Oprati i skuvati najviše 10 minuta da bude mekana. Ocediti i iseckati nožem . Iseckati mlad luk, a šargarepu iseći na kockice i dinstati.

U šerpu sipati malo ulja i kašiku brašna, dodati izgnječen beli luk da dobije krem boju, pa ubaciti dinstan luk i iseckane koprive. 

Dodati mleko i vodu, začin, so i sve izmešati. Pustiti da vri 2-3 minuta. Naše koprive su gotove.