Potrebno je:
- 3 jajeta
- 100 g šećera
- 200 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 100 g maslaca
- 150 g mlevenih oraha
- 1/2 kašičice cimeta
- 200 g mlevene plazme
- 500 ml mleka
- 100 g suvog grožđa u rumu
- korica limuna
- 2 kašike prah šećera
- 50 ml ulja
-100 ml mleka za testo
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo otopljen maslac, ulje, korica limuna, mleko i sve izjednačiti.
Tepsiju 35x25 obložiti pek papirom pa sipati pola testa. Zapeći na 200 stepeni C 15 minuta. Podgrejati 500 ml mleka, a orahe zasladiti po želji. Sipati mleko u orahe, dodati pola kašičice cimeta dok se orah ne proredi.
U plazmu ocediti suvo grožđe. Ubaciti mleko pa izjednačiti. Na pečen biskvit dodati prvo plazmu pa rasporediti. odozgo dodati oraž i poravnati. Istresti drugi deo testa pa prekriti nadev.
Peći još 20-30 min da lepo porumeni. Posuti prah šećerom i vanilin šećerom po želji.
Uživajte!
BONUS VIDEO: Mia Borisavljević: Monah nas je nagovorio na brak