light rain
13°C
28.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

FANTASTIČNA SLATKA MIĐIMURSKA PITA NA BAKIN NAČIN: Ova poslastica je postala HIT NA INTERNETU! Probajte je i vi (VIDEO)

05.07.2022. 08:49
Piše:
Srbija Danas
Kolači
Kolači / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

Fenomenalni recept za sve ljubitelje slatkog

Potrebno je:

- Pleh 35x25
- 500 g tankih kora
- 100 g mlevenih oraha
- 100 g maka
- 100 g rogača
- 300 g rendanih jabuka
- sok od pola limuna
- 100 ml ulja
- cimet i vanila
- sok pola limuna
- šećer
- mleko
- 1 jaje
- 100 g pavlake kisele i žumanace

PALAČINKE PRELIVENE ORASIMA OBOŽAVAĆE SVAKI SLADOKUSAC: Zasladite se izvrsnom poslasticom uz popodnevnu kafu (RECEPT)

PALAČINKE PRELIVENE ORASIMA OBOŽAVAĆE SVAKI SLADOKUSAC: Zasladite se izvrsnom poslasticom uz popodnevnu kafu (RECEPT)

OSVEŽAVAJUĆI KOLAČ SA VIŠNJAMA PO BAKINOM RECEPTU: Sočan desert u kojem će uživati cela porodica (RECEPT)

OSVEŽAVAJUĆI KOLAČ SA VIŠNJAMA PO BAKINOM RECEPTU: Sočan desert u kojem će uživati cela porodica (RECEPT)

NAJBRŽI KOLAČ SA ROGAČEM: Mramorni slatkiš na brzinu za sve ljubitelje čokolade (RECEPT)

NAJBRŽI KOLAČ SA ROGAČEM: Mramorni slatkiš na brzinu za sve ljubitelje čokolade (RECEPT)

Priprema:

Orah zasladiti po želji, dodavati vruće mleko dok ne dobijete gustinu da može da se maže. 

U mak dodati šećer po želji, vruće mleko i umućeno belance. 

U rogač ide šećer i mleko, u jabuke ide 50 g suvog grožđa, cimet sok od pola limuna i šećer vanilin šećer. U sir ide žumance (po želji).

Pita
Pita / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

Pleh podmazati pa ređati kore jednu preko druge i premazivati ih uljem. Prvo idu jabuke, kore, rogač, 3 kore premazane uljem, zatim, preko toga, sir pa 3 kore, zatim mak pa 3 kore, i kao poslednji sloj dodati orahe. Zatvoriti sa 3 kore.

Peći na 180 stepeni C 30 min. Izvaditi i premazati pavlakom i 1 žumancem. Vratiti i peći još 30 minuta na 180 stepeni C. Pokriti krpom i sačekati da se ohladi. Posuti prah šećerom i vanilom.

Uživajte!

BONUS VIDEO: SAUNA, BAZEN I GARDEROBER KAO STAN: Pogledajte unutrašnjost nove luksuzne kuće Jelene Karleuše