Skip to main content
vlažne maramice

Stručnjaci otkrivaju zbog čega treba IZBEGAVATI VLAŽNE MARAMICE: Da li znate RAZLIKU U ODRŽAVANJU HIGIJENE kod dečaka i devojčica?

Foto: Profimedia
Bebe zahtevaju posebnu negu i brigu

Bebe zahtevaju posebnu negu i brigu, njihova koža je nežna i osetljiva i neophodan joj je adekvatan način tretiranja.

Nega i higijena su izuzetno važne za bebe, posebno polni organi i analni predeo gde se mogu skupiti razne bakterije. Zato kada se govori o higijeni ovih delova tela kod bebe, vlažne maramice su često jedna od glavnih tema.

OVO NOLE JEDE ZA ZDRAV, USPEŠAN i DUGOVEČAN ŽIVOT: Pet obroka dnevno, malo mesa, gluten zabranjen

OVO NOLE JEDE ZA ZDRAV, USPEŠAN i DUGOVEČAN ŽIVOT: Pet obroka dnevno, malo mesa, gluten zabranjen

EVROPOM SE ŠIRI POLNO PRENOSIVA BOLEST: Otporna je na lekove i JAKO OPASNA, saznajte koji su SIMPTOMI

EVROPOM SE ŠIRI POLNO PRENOSIVA BOLEST: Otporna je na lekove i JAKO OPASNA, saznajte koji su SIMPTOMI

Njih ima svaka kuća u kojoj raste beba, i jesu neophodne, ali bilo bi poželjno da kad god možete, da ih izbegavate, jer koliko god da piše da su prirodne, svaka vlažna maramica ima određeni nivo hemikalija. Zbog toga je najbolje, kako navodi jumama, da svoju bebu operete nakon što je kakila u pelenu.

Pranje bebe

Pranje bebe od struka na dole je vrlo jednostavno, i nema potrebe da ga izbegavate jer će to vašoj bebi mnogo značiti. Kad god imate priliku operite bebu nakon što je uprljala pelenu. Bebu raskomotite u donjem delu, bacite pelenu, a onda pod mlazom tople vode isperite ostatke stolice.

beba
Foto: Profimedia

Nakon toga nasapunjajte malo svoju ruku blagom, najbolje uljanom kupkom, i operite bebinu guzu. Isperite dobro i posušite je, a onda standardno namažite kremu i obucite pelene. Nega intimnih delova kod dečaka i devojčica Kada je u pitanju nega i higijena devojčica, kako navodi jumama, najvažnije je da svi pokreti prilikom brisanja budu usmereni od polnih i mokraćnih organa, ka analnoj regiji.

Na taj način sprečićete razvoj infekcije na druge regije. Kod dečaka ćete obratiti pažnju na negu prepucijuma. Prilikom kupanja jednostavno prevucite prepucijum preko glavića, očistite naslage ako ih ima i vratite u prvobitan položaj.

 

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
13 Beograd