Skip to main content
Gvinet Paltrou

MA KAKVA DIJETA! Glumica ZAPALILA mreže, pokazala kako se DETOKSIKUJE, koža joj BLISTA, nema GRAM viška (VIDEO)

Foto: Instagram printscreen/ gwynethpaltrow
Izgleda fenomenalno!

Glumica Gvinet Paltrou poznata je po svom stilu života kojim promoviše zaista zdrave životne navike, redovan detoks uz mnogo voća povrća, redovne hidratacije, kvalitetnog sna, ali i tretmane koji pomažu da se osećamo i izgledamo bolje.

Ovoga puta iznenadila je pratioce na Instagramu nesvakidašnjim prizorom kada je objavila video na kojem se vidi kako četka kožu, preciznije ruke sa četkom za piling.

- Probala sam mnoge vrste detoksa od devedesetih godina kada sam počela da ovo praktikujem. Zbog programa čišćenja sam praktikovala odricanje od brojnih zadovoljstava, ali zapravo u tome uživam, jer mi se sviđa osećaj, kada telo odmorim od mlečnih prozvoda, alkohola i pohovane, pržene hrane. Mnogi od programa koje sam praktikovala nije bilo lako sprovesti, ali se zbog osećaja na kraju, sve isplati - savetovala je glumica, navodeći da je za ove potrebe angažovala tim stručnjaka koji su radili na istraživanju plana detoksa.

Kako da STEKNETE NAVIKU DA VEŽBATE REDOVNO? Deset ZLATA VREDNIH SAVETA od strane vodećeg stručnjaka

Kako da STEKNETE NAVIKU DA VEŽBATE REDOVNO? Deset ZLATA VREDNIH SAVETA od strane vodećeg stručnjaka

Evo kako se ovaj vid detoksikacije - suvo četkanje, zapravo odražava na naše telo.

Suvo četkanje trebalo bi praktikovati jednom dnevno, ali zbog nedostatka vremena verovatno nećete uspeti, pa zato probajte da praktikujete ovu rutinu bar dva do tri puta nedeljno.

Kako se izvodi?

Skinite svu odeću sa sebe, a zatim započnite četkanje od stopala do nogu, pokretima nagore, prema srcu. Nemojte previše pritiskati kožu na osetljivim mestima jer četka može biti gruba. Ruke četkajte kao i noge dugim, ravnim pokretima, prema srcu.

Ukoliko vam je fokus na limfnoj drenaži, posebnu pažnju posvetite četkanju donjeg dela nadlaktica jer se tu nalazi više limfnih čvorova. Budite posebno nežni sa vratom i grudima zbog osetljivije kože. S obzirom na to da je ovo regija iznad srca, potezi treba da budu ravni, nadole, ka srcu. Suvo četkanje završite sa nekoliko kružnih poteza oko srca.

 Nakon četkanja se istuširajte i namažite hidratantnom kremom, a proces će biti uspešniji ukoliko uz ovo budete pili što više vode, a količinu čaja i kafe smanjite na minimum.

Kako deluje?

Suvo četkanje tela predstavlja odličan piling koji ostavlja kožu nežnom, mekom i čvrstom. Neke devojke ga čak praktikuju i pre brijanja kako bi sprečile posekotine i urastanje dlačica.

Doprinosi boljoj cirkulaciji i "ponaša" se kao limfna drenaža što za rezultat ima daleko bolji i zdraviji izgled kože. S tim u vezi, aktivirajući limfni sistem, suvim četkanjem kože obezbeđujete svom telu oslobađanje od toksina i bakterija.

BONUS VIDEO/Zavirite na žurku "Zadruge 5" bez cenzure

 

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd