Utorak 27. feb 2024.
mršavljenje

MA KAKVA DIJETA! Poznata glumica se KUNE u ovaj vid DETOKSA, bukvalno odmara telo od raznih otrova

Foto: Shutterstock
Ovo možete da praktikujete kada telo odmarate od alkohola, pohovane i pržene hrane, kao i brze hrane na koju su mnogi navikli. Izbegavajte slatkiše u tom slučaju i pijte dosta tečnosti, pretežno vodu i čajeve.

Suvo četkanje telo je praksa koja se praktikuje vekovima među onima koji su poštovaoci velnesa. Reč je o ajurvedskoj praksi koja čisti pore, pospešuje protok limfe i dovodi do prirodne detoksikacije tela.

Suvo četkanje trebalo bi praktikovati jednom dnevno, ali zbog nedostatka vremena verovatno nećete uspeti, pa zato probajte da praktikujete ovu rutinu bar dva do tri puta nedeljno.

piling
piling
Foto: Profimedia

Kako se izvodi?

Skinite svu odeću sa sebe, a zatim započnite četkanje od stopala do nogu, pokretima nagore, prema srcu. Nemojte previše pritiskati kožu na osetljivim mestima jer četka može biti gruba. Ruke četkajte kao i noge dugim, ravnim pokretima, prema srcu.

Ukoliko vam je fokus na limfnoj drenaži, posebnu pažnju posvetite četkanju donjeg dela nadlaktica jer se tu nalazi više limfnih čvorova. Budite posebno nežni sa vratom i grudima zbog osetljivije kože. S obzirom na to da je ovo regija iznad srca, potezi treba da budu ravni, nadole, ka srcu. Suvo četkanje završite sa nekoliko kružnih poteza oko srca.

 Nakon četkanja se istuširajte i namažite hidratantnom kremom, a proces će biti uspešniji ukoliko uz ovo budete pili što više vode, a količinu čaja i kafe smanjite na minimum.

Kako deluje?

Suvo četkanje tela predstavlja odličan piling koji ostavlja kožu nežnom, mekom i čvrstom. Neke devojke ga čak praktikuju i pre brijanja kako bi sprečile posekotine i urastanje dlačica.

Doprinosi boljoj cirkulaciji i "ponaša" se kao limfna drenaža što za rezultat ima daleko bolji i zdraviji izgled kože. S tim u vezi, aktivirajući limfni sistem, suvim četkanjem kože obezbeđujete svom telu oslobađanje od toksina i bakterija.

Glumica Gvinet Paltrou se kune u ovaj tretman.

Gvinet Paltrou
Gvinet Paltrou
Foto: Instagram printscreen/ gwynethpaltrow

- Probala sam mnoge vrste detoksa od devedesetih godina kada sam počela da ovo praktikujem. Zbog progarama čišćenja sam praktikovala odricanje od brojnih zadovoljstava, ali zapravo u tome uživam, jer mi se sviđa osećaj, kada telo odmorim od mlečnih prozvoda, alkohola i pohovane, pržene hrane. Mnogi od programa koje sam praktikovala nije bilo lako sprovesti, ali se zbog osećaja na kraju sve isplati - savetovala je glumica, navodeći da je za ove potrebe angažovala tim stručnjaka koji su radili na istraživanju plana detoksa.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd