Skip to main content
led

TEST OD 30 SEKUNDI ODMAH POKAZUJE DA LI IMATE PROBLEM SA SRCEM: Potrebni su vam samo led i voda

Foto: YouTube printscreen/Dr.David Geier
Simptomi bolesnog srca su mučnina, bol koji se širi kroz ruku, kašalj, otečene noge i zglobovi. Ipak, postoji jedan jednostavan način da kod kuće proverite da li vam je srce zdravo.

Problemi sa radom srca ne dolaze uvek sa jasnim znakovima upozorenja. I dok je ključno redovno ići na redovne preglede, možete kod kuće uraditi jedan sjajan test koji otkriva stanje vašeg srca.

Jedan trik vam može pomoći da steknete predstavu o tome kako radi vaše srce, a "Bright Side" otkriva da je u pitanju jednostavan trik koji će vam pokazati zdravlje vašeg srca za samo 30 sekundi.

NAPITAK S KOJIM NOVAK ĐOKOVIĆ ZAPOČINJE JUTRO: Ovo je GLAVNI RAZLOG zašto treba da pijete VODU S LIMUNOM

NAPITAK S KOJIM NOVAK ĐOKOVIĆ ZAPOČINJE JUTRO: Ovo je GLAVNI RAZLOG zašto treba da pijete VODU S LIMUNOM

ISHRANA JE BILA NAJVAŽNIJI ELEMENT NJEGOVOG ŽIVOTA! Nikola Tesla izbacio ručak i preporodio se - ovako se hranio najveći srpski genije

ISHRANA JE BILA NAJVAŽNIJI ELEMENT NJEGOVOG ŽIVOTA! Nikola Tesla izbacio ručak i preporodio se - ovako se hranio najveći srpski genije

Evo šta je potrebno da uradite:

Prvi korak

Uzmite veću posudu, u koju mogu da vam stanu obe šake, i napunite je hladnom vodom. Za bolje rezultate dodajte malo leda.

Drugi korak

Ubacite šake u posudu i zadržite ih tačno 30 sekundi. Ovo će vam pomoći da saznate kako će krv da reaguje kada dođe u kontakt sa ledenom vodom.

srce
Foto: Profimedia

Rezultat

Ako ste sve uradili kako treba, sada je vreme da proverite stanje svog srca. Ovo su dva moguća rezultata.

1. Prsti su pocrveneli

Ako su vaši prsti pocrveneli to je dobar rezultat. To znači da nemate problema povezanih sa oksigenacijom u krvi. Vaše srce i cirkulacija krvi su u redu.

2. Prsti su postali bledi ili tamnoplavi

Ako su prsti dobili bledu boju ili su poplaveli postoji mogućnost da imate problema sa cirkulacijom krvi. Ovo se događa zato što u vašim ćelijama krvi je nizak nivo kiseonika ili zato što imate problem sa prenošenjem kiseonika putem krvotoka.

U ovom slučaju, možete da probate da zagrejete ili masirate predeo ruku kako bi se vratila normalna boja. Ako se to ne desi brzo, obavezno posetite lekara.  Posebno ako prilikom testa osetite kratak dah, bol u glavi ili grudima, preznojavanje, ukočenost u ramenima, nogama, rukama, prstima ili petama, vrtoglavicu, znak je da pod hitno treba da uradite pregled.

BONUS VIDEO: Mia Borisavljević: Monah nas je nagovorio na brak

 

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd