clear sky
16°C
30.05.2024.
Beograd
eur
117.1153
usd
107.9304
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

TESTO SE PRAVI SA MAJONEZOM: Ovakve PALAČINKE do sada NISTE probali, prelepo izgledaju, A UKUS...

28.10.2021. 16:13
Piše:
Srbija Danas
palačinke
palačinke / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Ivina kuhinjica

Ništa lepše!

Ove palačinke se mogu jesti sa džemom, orasima, eurokremom ili medom. Ako ne volite slatko, nemojte dodavati šećer u testo. Možete pripremiti slani nadev od sira, pečuraka ili mesa, po svom ukusu, kojim ćete napuniti palačinke i uživati u divnom ukusu!

NE IGNORIŠITE IH: Ovo su sigurni simptomi DEPRESIJE, poznata doktorka otkriva kako da ih sprečite!

NE IGNORIŠITE IH: Ovo su sigurni simptomi DEPRESIJE, poznata doktorka otkriva kako da ih sprečite!

NAJSTARIJI SRPSKI LEK: Skuvajte ova TRI SASTOJKA, zaustavljaju KAŠALJ u rekornom roku, ogromno OLAKŠANJE

NAJSTARIJI SRPSKI LEK: Skuvajte ova TRI SASTOJKA, zaustavljaju KAŠALJ u rekornom roku, ogromno OLAKŠANJE

palačinke
palačinke / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Ivina kuhinjica

Sastojci

  • 0,5 l. tople vode
  • 9 supenih kašika brašna
  • 2 supene kašike majoneza
  • 2 jajeta
  • 2 supene kašike šećera
  • 15 g vanilin šećera
  • 2 supene kašike ulja
  • prstohvat soli

Priprema

Umutite majonez, jaja, šećer, so i vanilin šećer mikserom ili žicom. Dodajte toplu vodu i prosejano brašno. Dobro izmešajte, da ne ostanu grudvice i dodajte ulje. Neka se testo odmara 20 minuta.

Podmažite tiganj uljem, ali samo jednom – na početku pečenja i stavite ga na srednju vatru. Po tiganju ravnomerno razlijte manju količinu testa. Na vrućem tiganju pecite palačinke 1-2 minuta sa svake strane. Pazite da ne izgore. Tople palačinke služite sa džemom, medom, orasima ili eurokremom. Prijatno!