clear sky
19°C
30.04.2024.
Beograd
eur
117.1117
usd
109.3684
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Ukusna torta po BAKINOM receptu - Kremasta ČOKOLADA i slatka karamela, savršen SPOJ kom nema ravnog

28.12.2023. 07:31
Piše:
Srbija Danas
bakin recept
bakin recept / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Ova fenomenalna torta je odlična i kao poslastica posle večere, ali i kao odabir za neki svečani trenutak. Ko god da je proba, ostaće bez reči, jer je toliko ukusna i čokoladna, da će te je obožavati.

Uživajte u ovom divnom receptu!

Da posle BOŽIĆNE VEČERE ne morate da OTKOPČAVATE DUGME! Stručnjak otkriva NAPITAK koji ekspresno rešava NADUTOSTnadutost

Da posle BOŽIĆNE VEČERE ne morate da OTKOPČAVATE DUGME! Stručnjak otkriva NAPITAK koji ekspresno rešava NADUTOST

"PROTEINSKE DIJETE vam neće pomoći da SMRŠATE!" - Naučnici sa Harvarda otkrili koja ISHRANA garantuje GUBITAK bez JO-JO EFEKTAdijeta

"PROTEINSKE DIJETE vam neće pomoći da SMRŠATE!" - Naučnici sa Harvarda otkrili koja ISHRANA garantuje GUBITAK bez JO-JO EFEKTA

bakin recept
bakin recept / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Potrebno je:

  • 600 gr keksa
  • 1 l mleka
  • 4 pudinga od karamele
  •  200 gr šećera
  • 200 gr maslaca
  • 200 g slatke pavlake
  • 100 gr čokolade

Priprema:

U šerpu staviti 150 gr šecera, pa ga istopiti i pretvoriti u karamel. Dodati 800 ml mleka i ostaviti da provri. U ostalom mleku, od 200 ml, istopiti puding pa za zakuvati. Skinuti sa vatre, pa ga prohladiti. Umutiti maslac ili margarin sa šecerom, i onda ga izmešati sa prohlađenim pudingom. Umutiti slatku pavlaku i polako je sjediniti sa kremom karamela. Podeliti na pola i u jedno dodajte rastopljenu čokoladu. U mleko dodajte čokoladno mleko pa ugrejte i kroz njega provucite keks i ređajte u poslužavnik. Premažite karamelom, drugi red dodati keks i čokoladnu kremu, treći karamela, četvrti čokolada keks i završetak sa karamelom, odozgo može šlag. Ostavite da se prohladi i prenoći.Uživajte!