clear sky
25°C
29.04.2024.
Beograd
eur
117.1205
usd
109.1422
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Trebaju ti MIKSER i dve POSUDE! Pripremi preukusnu VOĆNU TORTU iz BAKINE kuhinje, zadovoljstvo za čula

13.04.2021. 17:21
Piše:
Srbija Danas
torta
torta / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

Ovo će sigurno popraviti kišovito popodne!

Ništa ne može ulepštati više ovo kišovito popodne od prelepog slatkiša koji dolazi iz bakine kuhinje. Oduševiće vas i zasladiti, ukućani će tražiti još.

torta
torta / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

Zovu je "PROLEĆNA INFUZIJA"! Ovo je NAJMOĆNIJA BILJKA koju imate u dvorištu, ČISTI JETRU, KOŽU, izbacuje višak soli!

Zovu je "PROLEĆNA INFUZIJA"! Ovo je NAJMOĆNIJA BILJKA koju imate u dvorištu, ČISTI JETRU, KOŽU, izbacuje višak soli!

Potrebno je:

  • 150 gr plazme mlevene
  • 100 gr mlevenih oraha
  • 100 gr otopljenog maslaca
  • 100 gr suvog grožđa potopljenog u rum
  • 100 gr žele bombona
  • 2 kašike mleka ili soka
  • 200 ml slatke pavlake
  • 100 gr kisele pavlake
  • 1 kesica želatina
  • orah   za posipanje ili čokolada
  • 500 gr jagoda ili drugog voća (malina kupina banana)

Priprema

U vanglicu sipati keks mleven, dodati orah, suvo grožđe seckano žele bombone. Sipati otopljen masac i 2 kašike soka ili mleka. Sve dobro izjednačiti. Obložiti pleh  manji moj je 20x 20 cm i istresti sastav i dobrom kašikom pritisnuti do dna da se izjednači .

Ostaviti u zamrzivaču 30 min. Za to vreme umutiti slatku pavlaku sa kiselom pavlakom. Želatin otopiti po upustvu pa u tankom mlazu dodavati šlagu. Voditi računa da se pavlaka ne umuti previše i zgrudva se. Poređati za pola cm šlaga pa poredjati gusto jagode. Istresti ostatak šlaga i izravnati. Odozgo može glazura od čokolade ja sam ovoga puta stavila mlevene orahe. 

"Čujem je kako se smeje..." 12 godina nakon TRAGIČNOG GUBITKA supruge, ne prestaje da OSEĆA njeno prisustvo!

"Čujem je kako se smeje..." 12 godina nakon TRAGIČNOG GUBITKA supruge, ne prestaje da OSEĆA njeno prisustvo!

Staviti u frižider da prenoći kao sladole sjanog ukusa voćma mirisna bez šećera Možete dodati šećer po ukusu....