Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za punjene paprike. Tradicionalno jelo svake domaćice u Srbiji, a evo kako da ga začiniti i učinite zaista preukusnim.
Potrebno je:
Priprema:
Tikvicu mladu oprati i izrendati, dodati kašiku ravnu suvog začina i izmešati i ostaviti 10 minuta pa ocediti. Šargarepu izrendati, a luk iseckati i propržiti na ulju da omekne. Dodati sve zacine i u to ubaciti jaje griz i feta sir i izjednaciti lagano. Paprike oprati i izvaditi seme. Puniti nadevom i zatvarati kriškama paradajza ili listovima krompira.
Mogu se ostaviti i odseceni deo sa drškom i sa time zatvarati. Ređati u podmazan dublji pleh. Izmesati instant i brasno dodati kuvan paradajz malo ulja i 200 ml vode i sve žicom izmesati i preliti paprike. Peci na 220 stepeni C pokrivene pa pred kraj otkriti oko 40 minuta. Niste nista slađe jeli...