UKUSNA, MIRISNA I MEKANA... Napravite najsočniju POGAČU BEZ KVASCA - ova namirnica joj daje poseban šmek!

29.11.2021. 07:48
Piše:
Srbija Danas
pogača / Izvor: Foto: Youtube Printscreen/Jelajelena Petrovic
Prste da poližete...

Nekako smo čini se navikli da pogače pravimo samo u specijalnim prilikama.

Međutim, pogača spremljena na ovaj način, može vam biti odlična zamena za hleb, pa je samim tim možete jesti uz bilo koji obrok. Ono što je posebno dobro kod nje je i lakoća pravljenja, pa ćete tako za već oko sat vremena imati mirisnu i svežu pogaču na vašem stolu. 

Jedna stvar koja je dodatno ističe od ostalih pogača, jeste i dodavanje kiselog mleka, koje, videće te, ostavlja poseban šmek.

IMA PRSTEN KOJI JE ČUVA OD NEGATIVNE ENERGIJE: Milica Todorović otvorila dušu, pa priznala i ŠTA priželjkuje!

IMA PRSTEN KOJI JE ČUVA OD NEGATIVNE ENERGIJE: Milica Todorović otvorila dušu, pa priznala i ŠTA priželjkuje!

MOŽETE OZBILJNO UGROZITI ZDRAVLJE: Nutricionistkinja otkriva KO ne bi trebalo da drži post!

MOŽETE OZBILJNO UGROZITI ZDRAVLJE: Nutricionistkinja otkriva KO ne bi trebalo da drži post!

PET VEŽBI koje će vam korigovati problem SPUŠTENIH KAPAKA - potrebno je maksimum 30 sekundi!

PET VEŽBI koje će vam korigovati problem SPUŠTENIH KAPAKA - potrebno je maksimum 30 sekundi!

Potrebno je:

  • 350 gr brašna
  • 100 gr kiselog mleka
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 100 ml kisele vode
  • soli

testo / Izvor: Foto: Youtube Printscreen/Jelajelena Petrovic

Priprema:

U činiju prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodati kiselo mleko i kiselu vodu i zamesiti mekše testo. Mesiti duže, da testo bude glatko dodavajući brašno. Razviti ga rukama, veličina pleha 22 cm. 

Premazati mlekom, pa viljuškom izbosti pogaču. Ide u vruću rernu, na 220 stepeni 40-45 minuta, pa i duže ako je potrebno, da se lepo ispeče.

Preukusna...

 

Piše:
Srbija Danas
29.11.2021. 07:48
Pogledajte više