clear sky
15°C
27.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

NE BACAJTE VODU OD KROMPIRA: Kada čujete koliko je ZDRAVA i korisna, uvek ćete je upotrebljavati

16.10.2021. 13:58
Piše:
Srbija Danas
krompir
krompir / Izvor: Foto: Youtube printscreen/eKako info

Veoma je efikasna u ovim situacijama...

Možda niste znali, ali voda u kojoj ste kuvali krompir može biti veoma korisna, zato je nemojte bacati. Budući da u toj vodi ostaju hranljivi sastojci kromprira koji su veoma dobri za varenje i snižavanje krvnog pritiska, ali i za bolje funkcionisanje mozga. Takođe je možete koristiti u pripremi supa i čorbi jer da je gustinu. 

Krompir
Krompir / Izvor: Profimedia

ŠTITI OD UPALE GRLA I PODSTIČE PROBAVU: Ovo mesto mnogi propuštaju pri pranju zuba, a potreban je samo jedan minut!

ŠTITI OD UPALE GRLA I PODSTIČE PROBAVU: Ovo mesto mnogi propuštaju pri pranju zuba, a potreban je samo jedan minut!

ELIMINIŠU JESENJI UMOR I PODIŽU ENERGIJU: Najzdraviji ČAJEVI za ovu sezonu, izbegavajte ovu GREŠKU prilikom PRIPREME

ELIMINIŠU JESENJI UMOR I PODIŽU ENERGIJU: Najzdraviji ČAJEVI za ovu sezonu, izbegavajte ovu GREŠKU prilikom PRIPREME

Evo kako vam još može biti korisna:

  •  za zgušnjavanje supa i čorbi, ali i kao dodatni vitamin                                                                                                                           
  •  kao zamenu za zgušnjivač brašna ili kukuruznog brašna                                                                                                                       
  •  kao dodatak hlebu, za bolju teksturu                                                                                                                                                      
  •  kao đubrivo za biljke